r
Nosalty Logó

Barnított zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Barnított zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3334.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3753 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    7516 micro
  • β-karotin
    19002 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 1038 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 db sárgarépa kivételével minden zöldséget vékonyan felcsíkozunk.
  2. A zöldségeket leszűrt csontlében (én leveskockával készítem) feltesszük főni.
  3. 1 db sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszelünk.
  4. Mikor a zöldségek már majdnem kész vannak, zsiradékon a cukorral megpirítjuk a répát. Ügyelve, hogy folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen. Ráhintjüka lisztet, és egy merőkanál levessel felengedjük, majd a levesbe szűrjük. Jól összeforraljuk.
  5. A tejföllel elkeverjük a tojássárgáját, és a leveshez adjuk úgy, hogy egy kis levessel felengedjük.
  6. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4287
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Nagymamámtól kapott Vilma néni levesei c. könyvben bukkantam erre a zöldséglevesre. Reszelt tésztával vagy cérnametélttel szoktuk tálalni. Készítettem már sampion gombával és laskagombával is. 2 éves kisfiamnak nem lehet elég gyorsan kanalazni, és a férjem szerint ez a legfinomabb zöldségleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...