r
Nosalty Logó

Barbis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barbis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    497.5 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    2904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10276 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2725 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3985 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    631 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4297 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3239 micro
Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Elkészítés

Az alsó tortához

  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a vízzel felverjük, a sárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a két masszát egyneművé keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és a masszához adjuk óvatosan, majd kilisztezett tepsibe öntjük. Tűpróbáig sütjük.
  3. A pudingot előírás szerint elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  4. A tésztát kettévágjuk, és betöltjük a krémmel, a külsejét is bekenjük. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  5. Tortaimádónál megtalálható a fondant készítése. Összeállítjuk a fondant-t, és bevonjuk vele a tortát. Egy kicsit hagyunk belőle a szoknya díszitésére.
  6. A szoknya krémét előző este elkészítjük. A tejszínt felmelegítjük, és beletörjük a csokit. Jó simára kikavarjuk. Majd betesszük egész éjjelre a hűtőbe. Másnap habfixálóval gépi habverővel habosra keverjük.
  7. A kókuszreszeléket megszínezzük ételfestékkel.
  8. A piskótát elkészítjük, a babát betekerjük folpack-kal.
  9. A piskótára tegyünk egy 20 centi átmérőjű tányért, és vágjuk ki. Ez lesz a szoknya alja. Kenjük meg mindkét oldalát krémmel, és tegyük a fehér tortára.
  10. Ezután vágjuk ki a lapokat, mindig fél centivel kisebb legyen. Krémmel kenjük meg mindegyik lapot, és egymásra kell helyezni őket. A levágott darabokra is szükségünk lesz.
  11. A tészta közepébe vágjunk egy x-et ,és szúrjuk bele a babát.
  12. A dereka köré tegyük a darab tésztákat krémmel rögzítve.
  13. Majd az egész szoknyát kenjük be cukros margarinnal, és a baba felső részét is,mert úgy áll meg rajta a fondant. Tegyük egész éjjelre hűtőbe.
  14. Másnap meg befedjük a fondant-tal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17151
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Ajánló

A virágokat és a pillangókat készen vásároltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsi lányomnak készítettem. Két napig csináltam, de nagy örömet leltem benne. Alig vártam, hogy lássam a gyönyörű szemeit csillogni. Mikor meglátta, nem is tudta, hogy ez most játék vagy torta. Nagyon sokat olvastam utána itt a neten. Úgy gondoltam, hogy  nem is olyan nehéz, és nem az. Igaz, van még mit gyakorolnom, de van 3 gyerkőcöm és egy nagy családom.

Hozzávalók

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...