Báránytekercs medvehagymás juhtúróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
200g bárányhús534 kcal
-
75g juhtúró212 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
43g szőlőmagolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
34g bacon134 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
50g kukoricadara181 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1692
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
400g bárányhús1068 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g szőlőmagolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
68g bacon267 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
100g kukoricadara362 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
3381
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
27.3g bárányhús73 kcal
-
10.2g juhtúró29 kcal
-
2.2g medvehagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5.8g szőlőmagolaj51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
4.6g bacon18 kcal
-
6.8g zöldbab2 kcal
-
6.8g kukoricadara25 kcal
-
34.1g tej19 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
231
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 130.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 195.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
1692
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 261.3 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3270.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 390.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1924 micro
Összesen
3381
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
15 dkg juhtúró
-
0.5 csokor medvehagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A körethez
-
4 szelet bacon
-
100 g kukoricadara
-
5 dl tej
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
- A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Másnap a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
- A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
- Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
- Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
- Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele,hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szuflé formába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
- A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hidegvízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
- Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra, szeleteljünk mellé a bárányból, és tegyük mellé a baconös ceruzababot.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3011
- Feltöltés dátuma: 2012. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Újra itt a medvehagyma szezon, nemsokára pedig itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt az ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet. A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig nagyon jól illik a bárányhoz is, és a juhtúróhoz is.