r
Nosalty Logó

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Báránytekercs medvehagymás juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1692 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 1692 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 3381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
  4. A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  5. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
  6. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  7. Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele,hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szuflé formába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
  8. A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hidegvízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
  9. Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra, szeleteljünk mellé a bárányból, és tegyük mellé a baconös ceruzababot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3011
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újra itt a medvehagyma szezon, nemsokára pedig itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt az ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet. A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig nagyon jól illik a bárányhoz is, és a juhtúróhoz is.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk