Báránysült újburgonyával és répasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Pác és sütés
-
500g báránygerinc1214 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Petrezselymes újburgonya
-
250g újkrumpli154 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Bazsalikomos répasaláta
Összesen
2380
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Pác és sütés
-
1000g báránygerinc2428 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Petrezselymes újburgonya
-
500g újkrumpli308 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Bazsalikomos répasaláta
Összesen
4761
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Pác és sütés
-
47.4g báránygerinc115 kcal
-
8.1g olívaolaj71 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Petrezselymes újburgonya
-
23.7g újkrumpli15 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
Bazsalikomos répasaláta
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 207.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 500.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 437 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 7453 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1464 micro
Összesen
2380
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.5 g
Zsír
-
Összesen 414.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3166.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1469 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1001.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1498 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 874 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 14906 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2928 micro
Összesen
4761
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 249 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Pác és sütés
Petrezselymes újburgonya
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Bazsalikomos répasaláta
Elkészítés
Pác és sütés
- A fűszereket és az olívaolajat (a só kivételével) összekeverjük egy tálban, és belefektetjük a darabokra vágott, megtisztított báránygerincet. Minimum 2 órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
- Mikor letelt a pácolási idő, forró serpenyőben körbesütjük (kb. 1-2 perc), hogy az ízek és nedvek benne maradjanak a húsban.
- Utána 200 fokos sütőbe tesszük, fél órán át alufóliával letakarva sütjük. Majd levesszük a fóliát, és időnként forgatva, míg szépen meg nem pirul (kb. fél óra) sütjük.
Petrezselymes újburgonya
- A burgonyákat héjában megfőzzük, villával ellenőrizzük, hogy jó-e.
- Meghámozzuk, egy wokba helyezzük, ráöntünk egy kevés olívaolajat, pirítjuk, forgatjuk. 3-4 perc után aprított petrezselymet és sót szórunk rá, összeforgatjuk, és kész is.
Bazsalikomos répasaláta
- A sárgarépát lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A mézet, joghurtot, zúzott fokhagymát, majonézt összekeverjük a répával, ezután aprított bazsalikomot adunk a salátához.
- Kicsit várunk, míg összeérnek az ízek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9117
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A báránysült és az újburgonya régi történet. Mivel ez a párom egyik kedvence, ezért gondoltam meglepem, és csinálok neki egy jó ebédet. :) Gondoltam fel kéne dobni valamivel, ezért kísérletbe fogtam, és elkészítettem a répasalátát. Abszolút siker, fantasztikus ízharmónia lett belőle. :D