r
Nosalty Logó

Bárányragu paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Bárányragu paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    3137 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11571.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    6774 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    993 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    5856 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    580 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, és kicsit pirítsuk meg az olajon, szedjük ki egy tányérra.
  2. A bacont meg a fokhagymát finomra vágva pirítsuk a visszamaradt olajon. Rakjuk vissza a húst, és pirítsuk tovább. Öntsük fel a borral, főzzük 1-2 percig. Sózzuk, fűszerezzük az oregánóval, paprikával, chilipehellyel meg a kurkumával. Adjuk hozza az egész paradicsomot, amit a kezünkkel picit szétnyomkodtunk. Kis lángon, lefedve 45-60 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. Amíg a hús fő, megpucoljuk a burgonyát, nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk.
  4. Amikor a hús puha, adjuk hozza a burgonyát, főzzük félpuhára. Végül rakjuk bele a paprikát, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 932
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 16.

Ajánló

Friss, ropogós kenyérrel tunkoljuk a szaftját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában Lidia Bastianich műsorát nézem a tv-ben. A kedvenc epizódom, amikor az anyukájával főzött, azt hiszem, karfiollevest. Egyszer aztán úgy jártam, hogy az egyik étel megtetszett, és beírtam a gugliba, de nem volt sehol a recept. Valószínű, hogy amiért az ingyenes csatornán látható a sorozata, a szakácskönyvéből tartják fenn a műsort. Ebből tanulva legközelebb készültem, és papír meg toll már kéznél volt, hogy gyorsan leírjam a receptet. Kicsit azért át kellett alakítsam, az itthon található alapanyagokat használva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...