r
Nosalty Logó

Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 538 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 5368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 538 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    4446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2999 micro
Összesen 5368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Elkészítés

A batyukhoz

  1. Melegítsd elő a sütőt 190ºC-ra.
  2. A fasírthoz az összes hozzávalót tedd a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozd össze.
  3. Közben a leveles tésztából vágj kb. 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyél kb. 1 ek-nyi húst, kend meg a tészta széleit a tojással, majd formálj belőle háromszögeket, és villával zárd le a széleit.
  4. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a maradék felvert tojással, szórd meg a szezámmaggal és a sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, vagy míg aranybarnára nem sül.
  5. Közben készítsd el a mentás chimichurrit, nagyon egyszerű dolgod lesz: minden hozzávalót dobj egy aprítóba, és addig keverd, míg viszonylag homogén szószt nem kapsz.
  6. Ha megsültek a batyuk, hagyd pár percig a tepsiben hűlni, aztán a szószba mártva már fogyaszthatod is!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár ritkák a húsvéti bulik, azért hallottam már ilyenről, sőt, jómagam is szerveztem ilyet. De ha nem is buli, akkor nagy családi ebéd, amin ha nem, vagy nem csak sonkát kínálnátok, akkor itt egy jó ötlet a zsenge tavaszi bárányhúshoz, amit a piacokon is megkaptok, de legbiztosabb, ha a jól bevált török henteseknél veszitek. Ezek a kis batyuk jól előkészíthetők, mert a húsnak se baj, ha áll egy ideig, a tészta pedig amúgy is készen kapható, a szósz is csak jobb lesz, ha áll. Aztán már csak sütni kell, forrón, langyosan és szobahőmérsékleten is isteni!

Hozzávalók

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...