Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
A batyukhoz
-
50g bárányhús134 kcal
-
3g medvehagyma5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g búzadara13 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
83g leveles tészta306 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
A mentás chimichurrihoz
-
2g menta2 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g vörösborecet0 kcal
-
6g olívaolaj57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
538
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
A batyukhoz
-
500g bárányhús1335 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
6g só0 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
825g leveles tészta3061 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
A mentás chimichurrihoz
-
24g menta17 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5368
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
A batyukhoz
-
29.4g bárányhús78 kcal
-
1.9g medvehagyma3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.1g búzadara8 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
48.5g leveles tészta180 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
A mentás chimichurrihoz
-
1.4g menta1 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.2g vörösborecet0 kcal
-
3.8g olívaolaj33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
314
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
538
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 156.6 g
Zsír
-
Összesen 375.6 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6413.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1188 mg
-
Nátrium 4446 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 504 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 777 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2277 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2999 micro
Összesen
5368
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A batyukhoz
-
0.5 kg bárányhús
-
1 teáskanál fahéj
-
2 teáskanál koriander
-
2 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál só
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
A mentás chimichurrihoz
-
2 marék menta
-
1 csipet chilipehely
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek vörösborecet
-
8 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Elkészítés
A batyukhoz
- Melegítsd elő a sütőt 190ºC-ra.
- A fasírthoz az összes hozzávalót tedd a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozd össze.
- Közben a leveles tésztából vágj kb. 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyél kb. 1 ek-nyi húst, kend meg a tészta széleit a tojással, majd formálj belőle háromszögeket, és villával zárd le a széleit.
- Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a maradék felvert tojással, szórd meg a szezámmaggal és a sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, vagy míg aranybarnára nem sül.
- Közben készítsd el a mentás chimichurrit, nagyon egyszerű dolgod lesz: minden hozzávalót dobj egy aprítóba, és addig keverd, míg viszonylag homogén szószt nem kapsz.
- Ha megsültek a batyuk, hagyd pár percig a tepsiben hűlni, aztán a szószba mártva már fogyaszthatod is!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1328
- Feltöltés dátuma: 2018. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bár ritkák a húsvéti bulik, azért hallottam már ilyenről, sőt, jómagam is szerveztem ilyet. De ha nem is buli, akkor nagy családi ebéd, amin ha nem, vagy nem csak sonkát kínálnátok, akkor itt egy jó ötlet a zsenge tavaszi bárányhúshoz, amit a piacokon is megkaptok, de legbiztosabb, ha a jól bevált török henteseknél veszitek. Ezek a kis batyuk jól előkészíthetők, mert a húsnak se baj, ha áll egy ideig, a tészta pedig amúgy is készen kapható, a szósz is csak jobb lesz, ha áll. Aztán már csak sütni kell, forrón, langyosan és szobahőmérsékleten is isteni!