r
Nosalty Logó

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Báránycsülök kemencés sztrapacskával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 1996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 11983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3120 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10343 micro
Összesen 1996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    511.5 g

Zsír

  • Összesen
    862.2 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    325 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12287.3 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1039 mg
  • Foszfor
    5140 mg
  • Nátrium
    3588 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    720 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    18723 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62059 micro
Összesen 11983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Elkészítés

A csülökhöz

  1. Báránycsülök elkészítése:
  2. A báránycsülköket fűszerezzük meg a következőképpen: először sózzuk, majd frissen őrölt feketeborssal szórjuk meg, végül mozsárban törjük finomra a szárított rozmaringot, és szórjuk azt is a csülkökre.
  3. Egy tepsibe tegyünk 2 ek zsírt, 1 dl olívaolajat, fektessük bele a csülköket, majd öntsünk 1 dl fehérbort hozzá.
  4. A tisztított hagymákat vágjuk négy részre, a fokhagymagerezdeket késlappal törjük össze, és osszuk el a tepsiben a csülkök között. Végül tegyünk bele 2-3 friss rozmaringágat is.
  5. Fedjük le (alufólia vagy a tepsi saját üvegteteje segítségével), és 60 percig pároljuk. Ezután vegyük le a fedőt, és változatlan hőfokon süssük-pirítsuk a csülköket. Időnként locsoljuk meg saját szaftjával. A maradék 1 dl fehérbort öntsük a tepsibe, pótolandó a párolgó pecsenyelevet. Süssük készre kb. 40-50 perc alatt. Az utolsó 10 percre a hőfokot állítsuk 180 fokra. Közben készítsük el a sztrapacskát.
  6. Sztrapacska elkészítése:
  7. A reszelt burgonyát keverjük össze a liszttel, majd galuskaszaggató vagy kés segítségével galuska méretben adagoljuk forrásban lévő sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  8. A juhtúrót egy edényben keverjük össze a tejföllel, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot. Sózni nem szükséges, a juhtúró meglehetősen sós.
  9. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyük őket egy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majd öntsük hozzá a kifőtt tésztákat, és jól forgassuk át. Végül öntsük rá a tejfölös juhtúrót, keverjük el, és 1-2 percig még hagyjuk a lángon. Tegyük félre.
  10. Grillzöldségek elkészítése:
  11. A zöldségeket vágjuk szeletekre vagy kockákra ízlést szerint. A spenótleveleket mossuk meg, és vágjuk fel 2-3 részre.
  12. A pancettát vágjuk kockákra, ha szeletelve vettük, akkor csíkokra. Kevés olívaolajon gyorsan pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zöldségeket: először a cukkinit és a paprikát, majd a radicchio-t, végül a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Nagy lángot használjunk a serpenyő alatt (legjobb kékacél serpenyőt használni), hogy zöldségeink ropogósak maradjanak.
  13. A bárány, amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, és tegyük a helyére a sztrapacskát serpenyőstől, melyet közben megszórunk reszelt parmezán sajttal. Állítsuk grill fokozatra vagy a legnagyobb hőfokra a sütőt, míg a sajt megpirul a galuskák tetején.
  14. Tálaljuk a báránycsülköket a zöldséggel és a sztrapacskával, saját pecsenyelevével öntsük le.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10262
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

Véleményem szerint ragyogó fogás ünnepi alkalmakra (is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Báránycsülök kemencés sztrapacskával
Kornél 167 recept

A magam részéről nagyon kedvelem a bárány-, és birkaételeket. Ezzel nincs azonban mindenki így a családban, különösen, ha birkáról van szó.  Ezért ez az étel egyfajta kompromisszum nálunk, a bárány pompás íze a rozmaringgal és fokhagymával eszébe sem juttatja az embernek, milyen is a faggyús birkaíz....:o)

Hozzávalók

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...