r
Nosalty Logó

Bárány, cékla, gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
Bárány, cékla, gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7048 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    6243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14096 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    12487 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    617 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

Elkészítés

Bárány

  1. A bárányt pácoljuk be az olaj és a fűszerek keverékébe egy éjszakára.
  2. Az aiolihoz keverjük el a tojássárgáját a mustárral és az ecettel, amíg kivilágosodik és enyhén habos nem lesz. Lassan csorgassuk bele az olajat, miközben tovább keverjük. Amikor elkészült, adjuk hozzá a beforralt céklalevet és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük nyomózsákba, majd hűtsük le.
  3. A céklához melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A céklát sózzuk és csomagoljuk fóliába. Süssük puhára, kb. három órán keresztül, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Még melegen hámozzuk meg, majd tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt egy órával vegyük ki, vágjuk cikkelyekre, és szórjuk meg Maldon sóval és olívaolajjal.
  4. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk olajat. Sózzuk be a bárányt, majd a forró olajon pirítsuk körbe. Adjunk hozzá vajat, ezzel is pirítsuk körbe, jó alaposan, amíg el nem érjük az általunk kívánt készültségi fokot. Amikor elkészült, tegyük félre pihentetni egy meleg helyre.
  5. Majd a serpenyőben süssük át a gombákat és az articsókát is.
  6. A tálaláshoz pöttyözzünk cékla aiolit a tányérra. Vágjuk négybe a bárányt, helyezzünk 2 darabot mindkét tányérra. Tegyük mellé a céklát, az articsókát és a gombákat, majd szórjuk meg pár virággal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bárány, cékla, gomba
Az ételművész (Adam Jones) 5 recept

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

Hozzávalók

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...