Bárány, cékla, gomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
Bárány
-
200g báránykaraj486 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Zsiradék
Cékla aioli
-
125g céklalé46 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
63g olívaolaj553 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Cékla
Gomba
Articsóka
-
160g articsóka30 kcal
Összesen
1726
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
Bárány
-
400g báránykaraj971 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Zsiradék
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Cékla aioli
-
250g céklalé93 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
125g olívaolaj1105 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Cékla
Gomba
Articsóka
-
320g articsóka60 kcal
Összesen
3449
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
Bárány
-
22.1g báránykaraj54 kcal
-
2.8g olívaolaj24 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Zsiradék
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Cékla aioli
-
13.8g céklalé5 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
6.9g olívaolaj61 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Cékla
Gomba
Articsóka
-
17.7g articsóka3 kcal
Összesen
190
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 164.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7048 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 6243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 340.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 309 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
1726
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 328.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14096 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 12487 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 680.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 617 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1032 micro
Összesen
3449
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Bárány
Zsiradék
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál só
Cékla aioli
-
2 db tojássárgája
-
125 ml olívaolaj
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál ecet
Cékla
-
1 db cékla
Gomba
Articsóka
Elkészítés
Bárány
- A bárányt pácoljuk be az olaj és a fűszerek keverékébe egy éjszakára.
- Az aiolihoz keverjük el a tojássárgáját a mustárral és az ecettel, amíg kivilágosodik és enyhén habos nem lesz. Lassan csorgassuk bele az olajat, miközben tovább keverjük. Amikor elkészült, adjuk hozzá a beforralt céklalevet és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük nyomózsákba, majd hűtsük le.
- A céklához melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A céklát sózzuk és csomagoljuk fóliába. Süssük puhára, kb. három órán keresztül, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Még melegen hámozzuk meg, majd tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt egy órával vegyük ki, vágjuk cikkelyekre, és szórjuk meg Maldon sóval és olívaolajjal.
- Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk olajat. Sózzuk be a bárányt, majd a forró olajon pirítsuk körbe. Adjunk hozzá vajat, ezzel is pirítsuk körbe, jó alaposan, amíg el nem érjük az általunk kívánt készültségi fokot. Amikor elkészült, tegyük félre pihentetni egy meleg helyre.
- Majd a serpenyőben süssük át a gombákat és az articsókát is.
- A tálaláshoz pöttyözzünk cékla aiolit a tányérra. Vágjuk négybe a bárányt, helyezzünk 2 darabot mindkét tányérra. Tegyük mellé a céklát, az articsókát és a gombákat, majd szórjuk meg pár virággal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1506
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az ételművész (Adam Jones)
5 recept
Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com