Báránykaraj
Leírás
A báránykaraj talán a bárány legfinomabb és legkeresettebb része. A csontos báránykaraj a gereznával együtt (a bárány gerince) is elkészíthető, ilyenkor sütés után kell a színhúst a csontról leválasztani. A bárányhús igen egészséges, fogyasztása elősegíti a lép és a vese működését, ráadásul zsírtartalma is alacsony. A bárányhússal jól harmonizálnak a zöldfűszerek, különösen a rozmaring és a zsálya. A báránykaraj ára meglehetősen borsos, így ünnepi fogásként, Húsvétra vagy Karácsonyra szokták leginkább készíteni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Báránykaraj
fehérjetartalom
15.32 g
zsírtartalom
74028.45 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
53.68 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
143 mg
Nátrium
58 mg
Magnézium
19 mg
Kalcium
14 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.12 g
Niacin - B3 vitamin
6.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.62 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.19 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
15.32 g
Zsír
telített zsírsav
13.43 g
egyszeresen telített zsírsav
12.6 g
többszörösen telített zsírsav
2.42 g
koleszterin
74 g
ásványi anyagok
Kalcium
14 mg
Vas
1.43 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
143 mg
Nátrium
58 mg
Cink
2.87 mg
Réz
0.092 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
17.7 µg
szénhidrát
víz
53.68 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.1 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.19 mg
Niacin - B3 vitamin
6.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.62 mg
Folát
15 µg
B12 vitamin
2.14 µg
B6 vitamin
0.12 g