Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bárányhoz
-
4g báránykaraj10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szafthoz
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
4 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
A babraguhoz
-
100g fejtett bab333 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
A rozmaringos burgonyához
Összesen
761
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bárányhoz
-
16g báránykaraj39 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szafthoz
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
16 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25 kcal
A babraguhoz
-
400g fejtett bab1332 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
A rozmaringos burgonyához
Összesen
3041
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bárányhoz
-
0.7g báránykaraj2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szafthoz
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
9.2g vörösbor8 kcal
-
13.8g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g burgonyakeményítő1 kcal
A babraguhoz
-
18.4g fejtett bab61 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
A rozmaringos burgonyához
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1103.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2322 micro
-
β-karotin 5577 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1439 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
761
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 109.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4414.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1239 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 964 mg
-
Foszfor 1736 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2245 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1757 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9289 micro
-
β-karotin 22310 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5755 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
3041
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 428 micro
-
β-karotin 1029 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 265 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
A szafthoz
-
10 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
10 dkg vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
2 dl vörösbor
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
0.5 evőkanál burgonyakeményítő
A babraguhoz
-
10 dkg vöröshagyma
-
20 dkg sárgarépa
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
A rozmaringos burgonyához
Elkészítés
A bárányhoz
- A munka oroszlánrésze előző nap vár ránk. Teendőink a következők: Előkészítjük a karajszeleteket. A húsról levágjuk a csontot; a szeleteket medalionokká formázzuk, és bepácoljuk. A páchoz az olívaolajat összekeverjük a zsályával, a borssal, a citromhéjjal és az áttört fokhagyma-gerezdekkel. Ebbe forgatjuk a húst, és jól záródó edényben hűtőszekrénybe tesszük 24 órára.
- Elkészítjük a szaftot: a csontokról levágjuk a hús- és faggyúmaradékot. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a hagymát kockákra vágjuk. A fokhagymát szeleteljük.
- Olyan lábast választunk, amellyel a tűzhelyen is dolgozatunk, de sütőbe is tehetjük, azaz nincsenek hőre lágyuló részei. Ebbe az edénybe tesszük a csontokat, a levágott hús- és faggyúmaradékokat a sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, hagymával, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
- Amikor szép barnás színt kap, hozzákeverjük a paradicsompürét, és újra barnulásig sütjük tovább.
- Kivesszük a sütőből, felöntjük a vörösborral és a vízzel, és a tűzhelyen kezdjük főzni kis lángon. Fűszerezzük a szeletelt fokhagymával, a szemes borssal, a rozmaringgal. Beforraljuk kb. 2 dl-re, leszűrjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
- Amennyiben a babragut száraz babból készítjük, azt is előző nap kell beáztatnunk, másnap pedig puhára főzzük. A rozmaringos burgonyakörethez héjában megfőzzük a krumplit.
- Másnap folytatjuk a munkát: Amennyiben nem konzervet használunk, a beáztatott babon lecseréljük a vizet, és megfőzzük. Érdemes kuktát használnunk, mivel abban a főzési idő jelentősen lerövidül (1-1,5 óra helyett kb. 30 percre).
- A szaftról leszedjük a zsiradékot. A levet melegíteni kezdjük, közben a burgonyakeményítőt csomómentesre keverjük néhány evőkanál lével, és ezzel a keverékkel sűrítjük a szaftot. Sózzuk, és a hús sütése előtt felforraljuk. Nem szabad forrni hagyni, mert a keményítő elveszti hatását.
- A babraguhoz szeleteljük a hagymát és a sárgarépát. Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, gyors keverés mellett átpirítjuk rajta a hagymát; hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, ízlés szerint az apróra vágott cseresznyepaprikát, és felöntjük a bab főzővízéből (vagy a konzerv levéből) annyival, amennyi éppen ellepi. A zöldségeket roppanósra főzzük, majd belekeverjük a puha babot és a zsályát. Ízesítjük sóval, balzsamecettel, és összeforraljuk.
- A rozmaringos burgonyakörethez az előző nap megfőzött krumplit meghámozzuk, és az olívaolajon a rozmaringgal és a sóval megpirítjuk.
- Amikor mindennel elkészültünk, a húst sózzuk; egy teflon serpenyőbe teszünk néhány evőkanálnyit a pácból, és ebben sütjük meg az érméket.
- Tálalás: A húst a babraguval tálra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal, és melléadjuk a rozmaringos burgonyát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8415
- Feltöltés dátuma: 2011. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
"Munkás", de megéri! Fantasztikus ízek jelennek meg az ételben. Ha eddig tartott a bárányhústól, ezzel elcsábul!