Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
625g báránykaraj1518 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
1601
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
2500g báránykaraj6071 kcal
-
84g rozmaring110 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
6401
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
95.6g báránykaraj232 kcal
-
3.2g rozmaring4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
244
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1601
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.1 g
Zsír
-
Összesen 574.1 g
-
Telített zsírsav 244 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 242 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4995.5 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2602 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
6401
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sütőt melegítsük elő 220 fokra.
- A sütési időt számítsuk ki az alábbiak szerint:
- angolos: 15 perc/ 45 dkg + 15 perc
- közepes: 20 perc/ 45 dkg + 20 perc
- jól átsült: 25 perc/ 45 dkg + 25 perc
- Éles késsel 12 helyen vágjuk be a hús bőrös felét. Tépjük le a rozmaring csúcsát, a fokhagymákat pedig vágjuk hosszában félbe. Ezeket dugdossuk be a bemetszésekbe.
- Kenjük meg a húst olívaolajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
- 15 perc alatt süssük világosbarnára. Vegyük vissza a hőmérsékletet és folytassuk a sütést.
- Időnként locsoljuk meg a húst a levével.
- Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük deszkára és fóliával letakarva pihentessük 15-20 percig.
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 55394
- Feltöltés dátuma: 2008. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Szakácsok Könyvében találtam rá Marcus Wareing receptjére. Ő eredetileg combból készítette, én pedig báránykarajt kaptam csak a piacon. Nagyon egyszerűen elkészíthető ünnepi étel.