r
Nosalty Logó

Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1601 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 6401 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1601 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.1 g

Zsír

  • Összesen
    574.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    242 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4995.5 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 6401 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. A sütési időt számítsuk ki az alábbiak szerint:
  3. angolos: 15 perc/ 45 dkg + 15 perc
  4. közepes: 20 perc/ 45 dkg + 20 perc
  5. jól átsült: 25 perc/ 45 dkg + 25 perc
  6. Éles késsel 12 helyen vágjuk be a hús bőrös felét. Tépjük le a rozmaring csúcsát, a fokhagymákat pedig vágjuk hosszában félbe. Ezeket dugdossuk be a bemetszésekbe.
  7. Kenjük meg a húst olívaolajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
  8. 15 perc alatt süssük világosbarnára. Vegyük vissza a hőmérsékletet és folytassuk a sütést.
  9. Időnként locsoljuk meg a húst a levével.
  10. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük deszkára és fóliával letakarva pihentessük 15-20 percig.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 55394
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szakácsok Könyvében találtam rá  Marcus Wareing receptjére. Ő eredetileg combból készítette, én pedig báránykarajt kaptam csak a piacon. Nagyon egyszerűen elkészíthető ünnepi étel.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...