Mustáros báránykaraj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
407
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
815
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
90.6g báránykaraj220 kcal
-
6g mustár4 kcal
-
0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
Összesen
246
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
407
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
815
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg báránykaraj
-
2 ek mustár
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
Elkészítés
- A mustárokat egybekeverjük, és hozzáadjuk a fölaprított fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük.
- A kisebb darabokra vágott karajt beleforgatjuk a mustáros mártásba, és 2 órára lefedve, a hűtőbe tesszük.
- Miután kivettük a hűtőből a húst, olajozott serpenyőben kisütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6647
- Feltöltés dátuma: 2011. július 04.
Ajánló
Olívaolajon párolt petrezselymes burgonya és almás mentazselé látható még a tányéron (anyukám specialitása).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hétvégén az ismerőseinknél voltunk, vidéken, és ott kaptunk egy fél bárányt. Aztán anyukám majdnem mindent felhasznált, és maradt egy tényleg kisadag karaj, amit megkaptam, hogy csináljak valami finomat. Aztán éjszaka elgondolkodtam, mit is csinálhatnék ebből. Így született meg az ötlet, amit el is készítettem. Szerintem nagyon finom.