Barackos túrótorta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
3g zselatin11 kcal
A tetejére
-
12 kcal
-
13 kcal
Összesen
650
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A tetejére
-
100g őszibarack konzerv72 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
3899
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
18.9g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
28.6g tehéntúró42 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
A tetejére
-
5.7g őszibarack konzerv4 kcal
-
0.8g csokoládéforgács4 kcal
Összesen
222
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.9 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 152.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
650
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.2 g
Zsír
-
Összesen 172.7 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9077.1 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1709 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 3103 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.5 g
-
Cukor 318 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 913 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 927 mg
-
Retinol - A vitamin: 1381 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Összesen
3899
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.6 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
3 dl habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 g zselatin
A tetejére
-
10 dkg őszibarack konzerv
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótatésztához
- A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt, egy nagy tálban.
- A lisztet előzőleg a sütőporral jól elkeverjük és egy szita segítségével rászórjuk a tojássárgájára.
- A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.
- Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
- Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig, és amikor már kézhőérsékletű, akkor egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.
- A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot vagy mézet.
- A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.
- Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.
- Barackot szeletelünk közé és a tetejére, melyket ízlésesen rendezünk el.
- A végén reszelt csokoládéval tehetjük még szebbé a torta tetejét.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 31528
- Feltöltés dátuma: 2009. november 01.
Ajánló
A zselatint azért tesszük hozzá, mert jobban fixálja a tejszínhabot és így sokáig megőrzi formáját a torta. Ezáltal szobahőmérsékleten sem olvad/ folyik le a krém.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Knoblauh Diána
12 recept
Anyukám születésnapjára készítettem ezt az egyszerű, gyors tortát, melynek a krémjét nem kell órákig főzni, mégis mennyei tejszínes-túrós ízt kapunk.