r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Knoblauh Diána
Barackos túrótorta 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

650
Kalória
25.9g
Fehérje
72.3g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
152.2g
Víz
240.8g
Koleszterin
1.2g
Rost
52.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    913 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt, egy nagy tálban.
  2. A lisztet előzőleg a sütőporral jól elkeverjük és egy szita segítségével rászórjuk a tojássárgájára.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
  5. Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig, és amikor már kézhőérsékletű, akkor egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.
  6. A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot vagy mézet.
  7. A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.
  8. Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.
  9. Barackot szeletelünk közé és a tetejére, melyket ízlésesen rendezünk el.
  10. A végén reszelt csokoládéval tehetjük még szebbé a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Anyukám születésnapjára készítettem ezt az egyszerű, gyors tortát, melynek a krémjét nem kell órákig főzni, mégis mennyei tejszínes-túrós ízt kapunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

8 dolog, amit Meghan Markle sokat kritizált Netflix sorozatából tanultunk

Március elején debütált Meghan sussex-i hercegné új életmód műsora, a Szeretettel, Meghan, és a fogadtatás...hát, nem nevezhető pozitívnak. Az internet népe nagyítóval elemezte a műsort, hogy aztán ízekre szedje a legkínosabb pillanatokat. Minden hibája ellenére már bejelentették a Szeretettel, Meghan második évadát, ezért összegyűjtöttük, mi mit tanultunk a műsorból.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!