r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Barackos túrótorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    913 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt, egy nagy tálban.
  2. A lisztet előzőleg a sütőporral jól elkeverjük és egy szita segítségével rászórjuk a tojássárgájára.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
  5. Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig, és amikor már kézhőérsékletű, akkor egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.
  6. A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot vagy mézet.
  7. A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.
  8. Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.
  9. Barackot szeletelünk közé és a tetejére, melyket ízlésesen rendezünk el.
  10. A végén reszelt csokoládéval tehetjük még szebbé a torta tetejét.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31536
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 01.

Ajánló

A zselatint azért tesszük hozzá, mert jobban fixálja a tejszínhabot és így sokáig megőrzi formáját a torta. Ezáltal szobahőmérsékleten sem olvad/ folyik le a krém.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

Anyukám születésnapjára készítettem ezt az egyszerű, gyors tortát, melynek a krémjét nem kell órákig főzni, mégis mennyei tejszínes-túrós ízt kapunk.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...