r
Nosalty Logó

Barackos-krémsajtos tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-krémsajtos tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.3 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a kézi mixer segítségével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a krém kifehéredik. A tojássárgás-cukros masszához hozzáadjuk a sütőport, és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, és a mixerrel ezt is összedolgozzuk. Legvégül a kemény tojáshabot gumi végű keverőkanállal óvatosan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket nem kell teljesen szétoszlatni, ügyeljünk rá, hogy a tészta levegős maradjon!
  2. Eközben a sütőt 200 Celsius fokra fűtjük.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és összekapcsoljuk. Majd kivajazzuk és kilisztezzük.
  4. Ebbe a formába öntjük a tésztát, majd a sütőbe toljuk és visszakapcsoljuk a hőfokot 180 fokra. Aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  5. Barackos krém: a gyümölcsöket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a befőttlében elkevert étkezési keményítőt. Sűrűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Mascarponés krém: a krémsajtot kikeverjük a cukorral.
  7. Eközben a tejszínt már jó előre áttöltjük egy fém tálba, és ezzel együtt visszatesszük a hűtőbe, ugyanis a tejszínnek és az edénynek is jó hidegnek kell lenni, hogy a tejszínből szép, kemény hab legyen!
  8. A hideg tejszínt 1-es fokozaton a kézi mixerrel elkezdjük fölverni, kb. 40-50 mp után el kezd krémesedni, ekkor folyamatos keverés mellett beleszórjuk a habfixálót, majd a legnagyobb fokozaton keményre verjük. (A tejszínt nem szabad túlkeverni, mert akkor csomós lesz!)
  9. A torta összeállítása: a kihűlt tortalapot kettévágjuk. Majd mindkettő belső oldalát ízlés szerint meglocsoljuk rummal. Először rákerül a barackos krém fele. Majd a babapiskótákat egy pillanatra a narancslébe mártjuk, és rásorakoztatjuk a barackos krémre. Ezután jön a mascarponés krém. Majd ismét egy sor mártogatott piskóta. Ezt követi a barackos krém másik fele. Végül a tortalap másik fele jön. Egy időre a hűtőbe tesszük. (Ekkor már a másik tejszínt is átürítettem egy fém tálba hűlés céljából.)
  10. A hideg tejszínt a fönt leírtak szerint ismét fölverjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék tejszínt pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt! (Én az oldalát darált dióval vontam be, a tetejére pedig elcsentem egy fél barackot a konzervből és fölszeleteltem.) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7251
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sarah barátnőm harminc éves lett, és egy tortát ígértem. Hát íme! Isteni finom lett és nagyon megérte a fáradozást, mert mindenki el volt ragadtatva. Sajnos a torták nagyon időigényes ínyencségek, de hatását tekintve fenomenális. Köszönet az édesanyámnak, aki a kislányomra vigyázott, amíg anya kiélte sütési mizériáját!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...