Barackos-krémsajtos tejszíntorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalaphoz
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A barackos krémhez
-
24 kcal
-
3 kcal
-
5 kcal
A krémsajtos krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
A torta összeállításához és a díszítéshez
-
1g rum3 kcal
-
18g babapiskóta66 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
11g őszibarack4 kcal
-
2g dió11 kcal
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A barackos krémhez
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
57 kcal
A krémsajtos krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A torta összeállításához és a díszítéshez
-
16g rum37 kcal
-
210g babapiskóta790 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
5910
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalaphoz
-
13.8g tojás17 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A barackos krémhez
-
16.8g őszibarack konzerv12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
A krémsajtos krémhez
-
10.5g mascarpone42 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
A torta összeállításához és a díszítéshez
-
0.7g rum2 kcal
-
8.8g babapiskóta33 kcal
-
4.2g narancslé2 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
5.3g őszibarack2 kcal
-
0.8g dió5 kcal
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.5 g
Zsír
-
Összesen 317.6 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2818 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.3 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1084.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1883 micro
-
β-crypt 596 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1839 micro
Összesen
5910
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 púpozott ek cukor
-
1 késhegynyi sütőpor
A barackos krémhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A krémsajtos krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A torta összeállításához és a díszítéshez
-
30 db babapiskóta
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tortalaphoz
- Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a kézi mixer segítségével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a krém kifehéredik. A tojássárgás-cukros masszához hozzáadjuk a sütőport, és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, és a mixerrel ezt is összedolgozzuk. Legvégül a kemény tojáshabot gumi végű keverőkanállal óvatosan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket nem kell teljesen szétoszlatni, ügyeljünk rá, hogy a tészta levegős maradjon!
- Eközben a sütőt 200 Celsius fokra fűtjük.
- Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és összekapcsoljuk. Majd kivajazzuk és kilisztezzük.
- Ebbe a formába öntjük a tésztát, majd a sütőbe toljuk és visszakapcsoljuk a hőfokot 180 fokra. Aranybarnára sütjük. Tűpróba!
- Barackos krém: a gyümölcsöket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a befőttlében elkevert étkezési keményítőt. Sűrűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Mascarponés krém: a krémsajtot kikeverjük a cukorral.
- Eközben a tejszínt már jó előre áttöltjük egy fém tálba, és ezzel együtt visszatesszük a hűtőbe, ugyanis a tejszínnek és az edénynek is jó hidegnek kell lenni, hogy a tejszínből szép, kemény hab legyen!
- A hideg tejszínt 1-es fokozaton a kézi mixerrel elkezdjük fölverni, kb. 40-50 mp után el kezd krémesedni, ekkor folyamatos keverés mellett beleszórjuk a habfixálót, majd a legnagyobb fokozaton keményre verjük. (A tejszínt nem szabad túlkeverni, mert akkor csomós lesz!)
- A torta összeállítása: a kihűlt tortalapot kettévágjuk. Majd mindkettő belső oldalát ízlés szerint meglocsoljuk rummal. Először rákerül a barackos krém fele. Majd a babapiskótákat egy pillanatra a narancslébe mártjuk, és rásorakoztatjuk a barackos krémre. Ezután jön a mascarponés krém. Majd ismét egy sor mártogatott piskóta. Ezt követi a barackos krém másik fele. Végül a tortalap másik fele jön. Egy időre a hűtőbe tesszük. (Ekkor már a másik tejszínt is átürítettem egy fém tálba hűlés céljából.)
- A hideg tejszínt a fönt leírtak szerint ismét fölverjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék tejszínt pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt! (Én az oldalát darált dióval vontam be, a tetejére pedig elcsentem egy fél barackot a konzervből és fölszeleteltem.) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7251
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sarah barátnőm harminc éves lett, és egy tortát ígértem. Hát íme! Isteni finom lett és nagyon megérte a fáradozást, mert mindenki el volt ragadtatva. Sajnos a torták nagyon időigényes ínyencségek, de hatását tekintve fenomenális. Köszönet az édesanyámnak, aki a kislányomra vigyázott, amíg anya kiélte sütési mizériáját!