r
Nosalty Logó

Barackos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Barackos alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 4284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    342.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Elkészítés

Piskótalap készítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérjük a lisztet és az édesítőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel.
  2. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük.
  3. A habos sárgájához adagoljuk a sütőporos lisztet és a habot, felváltva.
  4. A tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és elsimítjuk rajta a tésztát.
  5. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Az idő sütőfüggő, és a tészta vastagságától is függ. Óvatosan és gyorsan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Ha kész, kiborítjuk egy másik sütőpapírra hűlni, az aljáról pedig lehúzzuk a papírt.
  6. Amikor kihűlt a tészta, egy püspökkenyér formát kibélelünk vele. Itt ügyesen szabjuk ki az alját, az oldalakat, és ha marad, a tetejére is vágjunk egy lapot. Ha csak darabkák maradnak, az sem baj. Esetleg néhány babapiskótával pótolhatjuk a hiányt.

A krém és a gyümölcs elkészítése

  1. A barackokat megmossuk, és kis kockákra vágva félretesszük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a juharsziruppal és a vaníliakivonattal.
  3. A habtejszínt kevés juharsziruppal felverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet az előírás szerint.
  4. Összeforgatjuk a sajtkrémet és a tejszínhabot.
  5. A tésztaformába simítjuk a krém felét, és a közepére halmozzuk egy csíkban a gyümölcskockákat. Rásimítjuk a krém másik felét, és elegyengetjük. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a hézagokat is kitöltse a krém.
  6. A krémet betakarjuk piskótalappal vagy babapiskótákkal, amelyeket kissé megmártottunk feketekávéban. Hűtőbe tesszük egy órára. Utána étcsokival bevonjuk. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá két kk. étolajat, és úgy öntjük a süteményre. Így könnyebb szeletelni. Újra hűtőbe tesszük, amíg a csoki is megdermed, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 820
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

A családban "a sütemény" az legyen krémes és csokis. Akkor az igazi. Ez ilyen, és nagyon finom is. Könnyű elkészíteni, csak egy kis ügyeskedés kell hozzá.

Hozzávalók

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...