Barackos alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kati Mami
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskótalap készítése
-
46g tojás58 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krém és a gyümölcs elkészítése
-
42g őszibarack16 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
0 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
Csokimáz elkészítése
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
6 kcal
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskótalap készítése
-
275g tojás346 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krém és a gyümölcs elkészítése
-
254g őszibarack95 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
45g juharszirup117 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
0 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
Csokimáz elkészítése
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
35 kcal
Összesen
4284
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskótalap készítése
-
17.2g tojás22 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krém és a gyümölcs elkészítése
-
15.9g őszibarack6 kcal
-
31.2g mascarpone126 kcal
-
15.6g habtejszín46 kcal
-
2.8g juharszirup7 kcal
-
1.2g zselatinfix2 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
3.1g feketekávé0 kcal
Csokimáz elkészítése
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 342.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2332.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 636.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 1072 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
4284
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Piskótalap készítése
-
10 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál citromhéj
A krém és a gyümölcs elkészítése
-
2 közepes db őszibarack (nektarint használtam, de bármely más keményebb gyümölcs megfelel, pl.körte, ananász, stb.)
-
50 dkg mascarpone
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Csokimáz elkészítése
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskótalap készítése
- A tojásokat szétválasztjuk, és kimérjük a lisztet és az édesítőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel.
- A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük.
- A habos sárgájához adagoljuk a sütőporos lisztet és a habot, felváltva.
- A tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és elsimítjuk rajta a tésztát.
- 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Az idő sütőfüggő, és a tészta vastagságától is függ. Óvatosan és gyorsan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Ha kész, kiborítjuk egy másik sütőpapírra hűlni, az aljáról pedig lehúzzuk a papírt.
- Amikor kihűlt a tészta, egy püspökkenyér formát kibélelünk vele. Itt ügyesen szabjuk ki az alját, az oldalakat, és ha marad, a tetejére is vágjunk egy lapot. Ha csak darabkák maradnak, az sem baj. Esetleg néhány babapiskótával pótolhatjuk a hiányt.
A krém és a gyümölcs elkészítése
- A barackokat megmossuk, és kis kockákra vágva félretesszük.
- A mascarponét habosra keverjük a juharsziruppal és a vaníliakivonattal.
- A habtejszínt kevés juharsziruppal felverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet az előírás szerint.
- Összeforgatjuk a sajtkrémet és a tejszínhabot.
- A tésztaformába simítjuk a krém felét, és a közepére halmozzuk egy csíkban a gyümölcskockákat. Rásimítjuk a krém másik felét, és elegyengetjük. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a hézagokat is kitöltse a krém.
- A krémet betakarjuk piskótalappal vagy babapiskótákkal, amelyeket kissé megmártottunk feketekávéban. Hűtőbe tesszük egy órára. Utána étcsokival bevonjuk. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá két kk. étolajat, és úgy öntjük a süteményre. Így könnyebb szeletelni. Újra hűtőbe tesszük, amíg a csoki is megdermed, és már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 820
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kati Mami
15 recept
A családban "a sütemény" az legyen krémes és csokis. Akkor az igazi. Ez ilyen, és nagyon finom is. Könnyű elkészíteni, csak egy kis ügyeskedés kell hozzá.