Banánkrémes rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
8g vaj60 kcal
-
18g finomliszt67 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
13g banán8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
29g tej16 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
50g banán28 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
9g cukor35 kcal
Összesen
660
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
50g vaj359 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
80g banán46 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
175g tej98 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
76 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
300g banán171 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
55g cukor213 kcal
Összesen
3957
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
2.8g vaj20 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
18.8g tojás24 kcal
-
9.9g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
4.5g banán3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g zselatinfix0 kcal
-
14.2g habtejszín42 kcal
-
17.1g banán10 kcal
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 107.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
660
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2087 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1446 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 644 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1743 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 423 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 1411 mg
-
Retinol - A vitamin: 1711 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2250 micro
Összesen
3957
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
-
6 db tojás
-
17.5 dkg cukor
-
1 csipet só
Krém
-
1 tk citromlé
-
1.8 dl tej
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
2 dkg étkezési keményítő
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 teáskanál zselatinfix
-
2.5 dl habtejszín
-
5.5 dkg cukor
Elkészítés
Piskóta
- Egybeszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét lágy habbá verjük úgy hogy közben kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék 12,5 dkg cukrot is.
- Ezután a kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben kisebb adagokban beleszitáljuk a kakaós lisztet, végül hozzáadjuk az olvasztott, de teljesen kihűlt vajat is.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük, tűpróba.
- A megsült piskótát egy kevés liszttel megszórjuk, majd másik sütőpapírra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt lehúzzuk róla a papírt, átfordítjuk és a nem morzsás papírra fektetjük, a sima fele legyen alul.
- Ezután rákenjük a krémet, ráfektetjük a banánokat úgy hogy a végeiket előzőleg levágjuk, és citromlével megkenjük a banánokat, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és egy éjszakára hidegre tesszük dermedni.
- Máz: másnap a maradék fél dl tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét és egy ecset segítségével a piskótaroládra kenjük a csokoládémázat, ízlés szerint díszítjük, majd a szilárdulásig hidegre tesszük.
Krém
- A banánt pépesítjük a citromlével és 75 ml tejjel, majd hozzákeverjük a tojást és a tojások sárgáját, a keményítőt, valamint a cukrot.
- A maradék 1 dl tejet felforraljuk a vanília aromával, a tűről levéve belekeverjük a banános tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a kihűlt banános krémet és a zselatinfixet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6684
- Feltöltés dátuma: 2016. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, banános- krémes piskótarolád, vendégvárásra is alkalmas, dekoratív desszert.