r
Nosalty Logó

Bambuszos - shiitake gombás marha

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Bambuszos - shiitake gombás marha
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

848
Kalória
42.4g
Fehérje
89.4g
Szénhidrátok
35.3g
Zsír
546.1g
Víz
117g
Koleszterin
7.9g
Rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9428.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    6380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1020 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4953 micro
  • β-karotin
    12859 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 3387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A marhahúst megmossuk,leszárítjuk, vékony lapokra vágjuk, kb. 2×3 cm-es darabokra. Meglocsoljuk szójaszósszal, és hozzáadunk osztrigaszószt, chiliszószt, vagy Erős Pistát, szezámolajat, és végül hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
  2. Ezt 1, de legjobb, ha 2 napig pácoljuk.
  3. A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát és a répát ferdén felszeleteljük.
  4. Fogunk egy wokot, felforrósítjuk,beleteszünk egy kis szezámolajat, először lepirítjuk a répa, a hagyma, és a bambusz felét. Ezt félretesszük, ez megy majd a rizshez.
  5. A megmaradt zöldséghez (répa, hagyma, bambusz) hozzáadjuk az újhagymát, és ezt szintén 3-4 percig erős tűzön lepirítjuk, közben rázogatjuk, majd ezt is félretesszük.
  6. Megint csak felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a marhahúst, és kb. 8 percig pirítjuk, közben hozzáadjuk a gombát, és a fokhagymát.
  7. Elkészítjük a rizst: 2 ek szezámolajat hevítünk, és rátesszük a 3-4 dl rizst, pirítjuk 2-3 percig, utána felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst használtunk, sózzuk, megkeverjük, és fedő alatt pároljuk. ( ez kb.10 perc, ne keverjük meg, és ne nyitogassuk a fedőt!!) Zárjuk le, és hagyjuk még a fedő alatt 5 percig. Ezután adjuk hozzá a lepirított bambuszt, répát, hagymát.
  8. A húshoz és a gombához hozzáadunk 3 dl marhahúslevest .
  9. Hozzáadjuk az előzőleg lepirított újhagymát, hagymát, bambuszt, és a répát.
  10. Kb. 5percig összefőzzük, ennyi idő kell neki, hogy besűrűsödjön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A kínai ételek marhahúsból az igaziak számunkra. A barátok odavannak ezért a receptemért, szinte követelik, hogy készítsem el. Akkor a legfinomabb, ha mindent beleteszünk, úgy ahogy  leírtam, de odaírtam, hogy mivel helyettesíthetjük, ha nincs az adott alapanyagunk. Nem vagyok hal párti, nem szeretem, de az osztrigaszósz kell bele. Lehet, hogy egy kicsit bonyolultnak tűnik az elkészítése, de higgyétek el, hogy csak annak hangzik, pikk-pakk elkészül. Egyszerűen fenséges ez az étel. Próbáljátok ki, megéri :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!