Bakonyi vagdalt hús az ünnepekre
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
vagdalt
-
140g darált sertéshús255 kcal
-
32g zsemle88 kcal
-
30g tej17 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
burgonyaköret
-
120g burgonya69 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g szőlőmagolaj53 kcal
Összesen
640
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
vagdalt
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
150g tej84 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
burgonyaköret
-
600g burgonya347 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
Összesen
3197
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
vagdalt
-
31.3g darált sertéshús57 kcal
-
7.2g zsemle20 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
burgonyaköret
-
26.8g burgonya15 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g szőlőmagolaj12 kcal
Összesen
142
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1116.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 261.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
640
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 192.1 g
Zsír
-
Összesen 179.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5582.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 805 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 2382 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1306.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 911 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 260 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1030 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5915 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1067 micro
Összesen
3197
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
vagdalt
-
3 db zsemle
-
2 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
burgonyaköret
-
6 db burgonya
-
2 ek tejföl
-
1 db tojás
-
3 csipet szerecsendió
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
vagdalt
- A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. A tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt répákat, a fűszereket is hozzátesszük. Jól elegyítjük, összegyúrjuk.
- Egy zsírral kikent tepsire cipót formálunk a húsmasszából, amit megöntözünk az olajjal. Elősütjük kb. 25 percig, közepes tűzön.
- A burgonyákat megfőzzük. Áttörjük, sózzuk. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és a tejfölt is belekanalazzuk. Ízesítjük a szerecsendióval és az apróra vágott, megpirított hagymával.
- A sült húscipót ezzel a pürével bevonjuk. Villával megcifrázzuk, és az olajjal megöntözzük. Addig sütjük, míg kissé megpirul a teteje. Savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8206
- Feltöltés dátuma: 2019. április 14.
Ajánló
Érdemes először a burgonyákat megfőzni, és amíg a hús sül, addig a már főtt burgonyával tudunk foglalkozni!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Ízletes és mutatós ünnepi étel, amiből sosem lehet eleget készíteni, ráadásul pillanatok alatt elfogy!!!! Szeletelni is szépen lehet, és egyben már ott a köret is.... :-)))