r
Nosalty Logó

Bakonyi vagdalt hús az ünnepekre

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Bakonyi vagdalt hús az ünnepekre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

vagdalt

burgonyaköret

Összesen 640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

vagdalt

burgonyaköret

Összesen 3197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

vagdalt

burgonyaköret

Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5915 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 3197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

vagdalt

burgonyaköret

Elkészítés

vagdalt

  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. A tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt répákat, a fűszereket is hozzátesszük. Jól elegyítjük, összegyúrjuk.
  2. Egy zsírral kikent tepsire cipót formálunk a húsmasszából, amit megöntözünk az olajjal. Elősütjük kb. 25 percig, közepes tűzön.
  3. A burgonyákat megfőzzük. Áttörjük, sózzuk. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és a tejfölt is belekanalazzuk. Ízesítjük a szerecsendióval és az apróra vágott, megpirított hagymával.
  4. A sült húscipót ezzel a pürével bevonjuk. Villával megcifrázzuk, és az olajjal megöntözzük. Addig sütjük, míg kissé megpirul a teteje. Savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8206
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 14.

Ajánló

Érdemes először a burgonyákat megfőzni, és amíg a hús sül, addig a már főtt burgonyával tudunk foglalkozni!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes és mutatós ünnepi étel, amiből sosem lehet eleget készíteni, ráadásul pillanatok alatt elfogy!!!! Szeletelni is szépen lehet, és egyben már ott a köret is.... :-)))

Hozzávalók

vagdalt

burgonyaköret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...