Bakonyi kacsahúsos gombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leveshez
-
125g levescsont0 kcal
-
75g kacsahús101 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
3 kcal
-
71 kcal
-
3 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14 kcal
Galuskához
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leveshez
-
500g levescsont0 kcal
-
300g kacsahús405 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
11 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
57 kcal
Galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Összesen
1847
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leveshez
-
23.5g levescsont0 kcal
-
14.1g kacsahús19 kcal
-
2.4g kenyér6 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
18.8g gomba4 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
4.7g paprika1 kcal
-
2.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
9.4g tejföl19 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
Galuskához
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
Összesen
88
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 302.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 1131 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 99.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3026.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1484 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1211 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 784 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 4522 micro
-
β-crypt 260 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4077 micro
Összesen
1847
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 242 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Leveshez
-
1 szelet kenyér
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
40 dkg gomba
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 dl tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Galuskához
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
4 ek finomliszt
Elkészítés
Leveshez
- A csontból kb 1,6 l vízben sóval, ételízesítővel alaplevet főzünk, lefedve kis lángon kb 50 perc alatt, majd leszűrjük.
- A húst ledaráljuk 1 szelet kenyérrel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymet, kevés étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojás felvert habját. Végül vizes kézzel apró gombócokat formálunk, kb 16 db lesz.
- A leszűrt alaplevet felforraljuk, majd a gombócokat 8-10 percig főzzük benne.
- Közben a finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nem túl vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, és további 3 percig kevergetjük, majd az apró kockára vágott paradicsommal jól átforgatjuk.
- Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük a húsgombócos levesalappal, és felforraljuk.
- A tejfölt 1/2 dl hideg vízzel és 1 ek liszttel simára keverjük, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Ezzel sűrítjük a levest, majd paprikakrémmel ízesítjük.
- A galuskához valókat néhány evőkanál vízzel összedolgozzuk, majd a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük. Ha szükséges, után ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4319
- Feltöltés dátuma: 2013. június 29.
Ajánló
Tipp: Ha van otthon pecsenyemájunk, kb 20 dekányit apró kockára vágva beletehetünk, amikor a gombát pirítjuk, akkor adjuk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A gombát szeretjük, a kacsahús is finom, a kettő együtt? Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!!!