r
Nosalty Logó

Bakonyi kacsahúsos gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Bakonyi kacsahúsos gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 1847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    4522 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4077 micro
Összesen 1847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Elkészítés

Leveshez

  1. A csontból kb 1,6 l vízben sóval, ételízesítővel alaplevet főzünk, lefedve kis lángon kb 50 perc alatt, majd leszűrjük.
  2. A húst ledaráljuk 1 szelet kenyérrel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymet, kevés étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojás felvert habját. Végül vizes kézzel apró gombócokat formálunk, kb 16 db lesz.
  3. A leszűrt alaplevet felforraljuk, majd a gombócokat 8-10 percig főzzük benne.
  4. Közben a finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nem túl vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, és további 3 percig kevergetjük, majd az apró kockára vágott paradicsommal jól átforgatjuk.
  5. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük a húsgombócos levesalappal, és felforraljuk.
  6. A tejfölt 1/2 dl hideg vízzel és 1 ek liszttel simára keverjük, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Ezzel sűrítjük a levest, majd paprikakrémmel ízesítjük.
  7. A galuskához valókat néhány evőkanál vízzel összedolgozzuk, majd a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük. Ha szükséges, után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4319
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Tipp: Ha van otthon pecsenyemájunk, kb 20 dekányit apró kockára vágva beletehetünk, amikor a gombát pirítjuk, akkor adjuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi kacsahúsos gombócleves
Katharosz 499 recept

A gombát szeretjük, a kacsahús is finom, a kettő együtt? Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!!!

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...