r
Nosalty Logó

Baconos-kelkáposztás kelt csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Baconos-kelkáposztás kelt csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.7 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.6 g

Zsír

  • Összesen
    387 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15520.2 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3503 mg
  • Nátrium
    6742 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2059 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2486 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 8324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kelkáposztát tisztítjuk, félbevágjuk, mossuk, torzsáját kivágjuk, vékony kis csíkokra vágjuk.
  2. Egy fazékban sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel feltesszük főni (kb. 15-20 perc alatt kész). Kóstoljuk!
  3. Kis lábasba a csíkokra vágott bacont fedő alatt pirítjuk, pároljuk.
  4. Nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat és az olvasztott vajat.
  5. Bögrében a langyos tejet a porcukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
  6. A felfuttatott élesztőt a lisztes tálba öntjük.
  7. Jó alaposan eldolgozzuk, ha kell még tej és liszt, tegyünk bele szükség szerint, amivel jó hólyagosra gyúrjuk, dagasztjuk. Liszttel leszórjuk a tetejét, konyharuhával letakarva, 40 percig pihentetjük langyos helyen.
  8. A kelkáposzta kész, leszűrjük, és egy tálba a baconnal, a tejföllel, a túróval, sóval, borssal, reszelt sajttal összekeverjük.
  9. Deszkán a tésztát jól összedolgozzuk, majd négyfele vesszük, és átgyúrjuk, egyenként kinyújtjuk.
  10. A kinyújtott tésztába beletesszük a töltelék negyedét, hosszában feltekerjük, és kb. másfél-két cm-es szeletekre vágjuk.
  11. Az olajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük szorosan egymás mellé, tetejét a felvert tojásos tejjel lekenjük.
  12. Elkészítjük a másik tepsit is, és addigra már annyira meleg a sütő, hogy az első tepsit be is tehetjük, és kb. 15 perc alatt kész. A teteje aranysárga legyen.
  13. A tepsiben hagyjuk kihűlni, úgy vegyük ki, mert forrón nem is lehet igazán szépen kiszedni a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4397
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

Akár finom bor is. Ugyanakkor egy finom, könnyű levessel második fogás, de főétel is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconos-kelkáposztás kelt csigák
Éva-Anyóca 350 recept

Hiába várom én a gyönyörű tavaszt, ha az idő nem akarja azt mutatni. Az ételek és a sütik is, nem tudnak könnyedebb alapanyagokból készülni, mert még mindig hideg van, és valahogy a laktatóbb ételt kívánja az ember. A gyerekeim és a párom is sütit kért, de már annyi édeset, nutellásat, és más édes töltésűt készítettem, hogy makacs módra, sós ízekben gondolkodtam. A hűtőben és a spájzban való szétnézés után ez az eredmény született. Nagyon finom lett, és bizony, alig bírták kivárni, hogy annyira kihűljön, hogy enni lehessen.:-) Ennyi a történetem. A tavaszt attól még nagyon várom:-)!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...