Baconos-kelkáposztás kelt csigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
75g kelkáposzta16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
9 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g vaj149 kcal
A tetejére
A tepsi előkészítéséhez
-
24 kcal
Összesen
1388
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
450g kelkáposzta97 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
250g tej140 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
12g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g vaj896 kcal
A tetejére
A tepsi előkészítéséhez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
8324
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
12.1g kelkáposzta3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4g bacon16 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
13.5g tehéntúró20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g füstölt sajt13 kcal
A tésztához
-
27g finomliszt98 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
A tetejére
A tepsi előkészítéséhez
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
225
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2586.7 g
-
Cink 220 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 246.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
1388
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 305.6 g
Zsír
-
Összesen 387 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15520.2 g
-
Cink 1320 mg
-
Szelén 471 mg
-
Kálcium 1890 mg
-
Vas 1020 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 3503 mg
-
Nátrium 6742 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 877.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1478 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2059 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 128 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1088 micro
-
Kolin: 1067 mg
-
Retinol - A vitamin: 1847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2486 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1699 micro
Összesen
8324
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
45 dkg kelkáposzta
-
3 teáskanál ételízesítő
-
1 kk négyszínű bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
50 dkg tehéntúró
-
só ízlés szerint
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
1 teáskanál porcukor
-
5 dkg friss élesztő
-
2 teáskanál só
-
4 teáskanál cukor
-
3 db tojás
A tetejére
A tepsi előkészítéséhez
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A kelkáposztát tisztítjuk, félbevágjuk, mossuk, torzsáját kivágjuk, vékony kis csíkokra vágjuk.
- Egy fazékban sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel feltesszük főni (kb. 15-20 perc alatt kész). Kóstoljuk!
- Kis lábasba a csíkokra vágott bacont fedő alatt pirítjuk, pároljuk.
- Nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat és az olvasztott vajat.
- Bögrében a langyos tejet a porcukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
- A felfuttatott élesztőt a lisztes tálba öntjük.
- Jó alaposan eldolgozzuk, ha kell még tej és liszt, tegyünk bele szükség szerint, amivel jó hólyagosra gyúrjuk, dagasztjuk. Liszttel leszórjuk a tetejét, konyharuhával letakarva, 40 percig pihentetjük langyos helyen.
- A kelkáposzta kész, leszűrjük, és egy tálba a baconnal, a tejföllel, a túróval, sóval, borssal, reszelt sajttal összekeverjük.
- Deszkán a tésztát jól összedolgozzuk, majd négyfele vesszük, és átgyúrjuk, egyenként kinyújtjuk.
- A kinyújtott tésztába beletesszük a töltelék negyedét, hosszában feltekerjük, és kb. másfél-két cm-es szeletekre vágjuk.
- Az olajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük szorosan egymás mellé, tetejét a felvert tojásos tejjel lekenjük.
- Elkészítjük a másik tepsit is, és addigra már annyira meleg a sütő, hogy az első tepsit be is tehetjük, és kb. 15 perc alatt kész. A teteje aranysárga legyen.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, úgy vegyük ki, mert forrón nem is lehet igazán szépen kiszedni a tepsiből.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4397
- Feltöltés dátuma: 2011. március 12.
Ajánló
Akár finom bor is. Ugyanakkor egy finom, könnyű levessel második fogás, de főétel is lehet.
Receptjellemzők
Éva-Anyóca
350 recept
Hiába várom én a gyönyörű tavaszt, ha az idő nem akarja azt mutatni. Az ételek és a sütik is, nem tudnak könnyedebb alapanyagokból készülni, mert még mindig hideg van, és valahogy a laktatóbb ételt kívánja az ember. A gyerekeim és a párom is sütit kért, de már annyi édeset, nutellásat, és más édes töltésűt készítettem, hogy makacs módra, sós ízekben gondolkodtam. A hűtőben és a spájzban való szétnézés után ez az eredmény született. Nagyon finom lett, és bizony, alig bírták kivárni, hogy annyira kihűljön, hogy enni lehessen.:-) Ennyi a történetem. A tavaszt attól még nagyon várom:-)!