Baconnel-rizzsel töltött csirkemuffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
899
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1798
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
207
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2010.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 255 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
899
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4021 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1483 mg
-
Nátrium 1457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1798
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst megfőzzük.
- A csirkemelleket megkloffoljuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük.
- A muffin sütőformát (én téglalap alakút választottam) kivajazzuk, belehelyezzük a csirkemellszeleteket, hogy be lehessen takarni.
- Aljára reszelt sajtot teszünk, utána baconszeletet és rizst kanalazunk rá.
- Befedjük a kilógó részekkel, ha nem lenne elég, maradék csirkemellel takarjuk be.
- A tetejét olívával bekenjük. Előmelegített sütőben sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje. Figyeljünk rá, nehogy kiszáradjon.
- A mártás elkészítése: a megpucolt fokhagymát egészben kevés olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, amely karamellizálódni fog. Utána hozzáadjuk a fehérbort és a balzsamecetet.
- Sziruposítjuk, majd kicsi láng mellett hozzákeverjük a mustárt. Levesszük a tűzről dermedni.
- Tálalás: a muffinformából fordítva kiborítjuk, az alja lesz a teteje, salátával és a mártással díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3067
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A muffin sütőforma nagyon sok kreativitást hozhat ki. Nem csak desszertek, hanem igazán finom főételek eszköze is lehet.