r
Nosalty Logó

Baconben sült szűz gombás raviolival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Baconben sült szűz gombás raviolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Összesen 530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Összesen 2120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Összesen 101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4615 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    3155 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1614.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1907 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18458 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 2120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    885 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Elkészítés

A szűz

  1. A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal (csak mert így szeretem) megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval.
  2. A húst a fűszerezés után körbeburkoljuk bacon szeletekkel.
  3. Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 10 percig sütjük , aztán kitakarjuk, és minden oldalát megpirítjuk (kb. még 10 perc).

Tészta

  1. Egy kanálnyi forró vízben feloldjuk a sáfrányszálakat, megvárjuk, míg kihűl, és a többi hozzávalóval dagasztógép táljába mérünk mindent.
  2. A tésztát dagasztógéppel (de akár a kezünkkel is) szép egyenletesre, keményre gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni (nincs kőbe vésve az idő).
  4. A tésztát vékonyra nyúltjuk, kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd töltjük.

A ravioli tölteléke

  1. A gombát kisebb darabokra vágjuk, és megpirítjuk a felhevített vajon. Közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet szórunk rá. Igyekezzünk nagy lángon pirítani, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem inkább piros kérget kapjon kívül.
  2. Ha a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet, azzal is átpirítjuk, majd felöntjük a borral, és addig forraljuk, míg besűrűsödik.
  3. Félretesszük teljesen kihűlni.
  4. Ha a töltelék kihűlt, a felszabott tésztára teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól néhány centire.
  5. A halmokat körbekenjük tojással, majd a tészta másik oldalát ráhajtjuk, körbelapogatjuk ujjunkkal, hogy a két réteg összetapadjon. Végül derelyemetszővel elvágjuk a tésztát.
  6. Vizet forralunk egy fazékban, megsózzuk, s ha forr, a raviolikat 3 perc alatt megfőzzük benne, majd egy kevés vajon, tapadásmentes serpenyőben átforgatjuk.

Paradicsomos gombás ragu

  1. A gombát felszeleteljük. Egy teáskanálnyi olívaolajon megpirítjuk erős tűzön, miközben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, amivel tovább pirítjuk még 2 percig.
  2. Ezután nyakon öntjük a hámozott paradicsommal, amit nagyjából szétnyomkodunk, és így forraljuk még 4-5 percig.
  3. Tálalásnál a ragu tetejére tesszük a raviolit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3631
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconben sült szűz gombás raviolival
Évi néni 1830 recept

Nem mondom, hogy nem macerás egy kicsit az elkészítés, de inkább sok kis rövid részfeladatból áll (így elég nagy gondban leszek a ráfordított idő kiszámításával, de próbálkozom korrekten megítélni- bár azt nem számolom bele, hogy amíg a tészta a hűtőben pihent, addig elszaladtam a piacra egy rekesz eperért,- valószínűleg az utolsóért az idén,- mert az nem ide tartozik). Az apropója a dolognak csak annyi, hogy régen készítettem házi tésztát, pedig azt nagyon imádom. Komolyan mondom, hogy kifejezetten élvezetes. Mindig, amikor felteszek egy általam gyúrt tésztát, nem győzöm az olvasókat arra buzdítani, hogy ebben a bolond rohanó világban,- aminek persze én is szenvedő részese vagyok-, adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy elmélyedjünk benne, kicsit relaxáljunk vele. Szerintem az íze a legnevesebb kész tésztákéval sem vetekszik. Lássuk...

Hozzávalók

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...