Baconben sült szűz gombás raviolival
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szűz
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
26g bacon100 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8g ketchup8 kcal
Tészta
-
14g tojás17 kcal
-
42 kcal
-
13g durumliszt42 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sáfrány4 kcal
-
2g víz0 kcal
A ravioli tölteléke
-
4g vaj25 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Paradicsomos gombás ragu
-
38g koktélparadicsom7 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szűz
-
800g sertés szűzpecsenye872 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
30g ketchup30 kcal
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
169 kcal
-
50g durumliszt170 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g sáfrány16 kcal
-
8g víz0 kcal
A ravioli tölteléke
-
14g vaj100 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Paradicsomos gombás ragu
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szűz
-
38.4g sertés szűzpecsenye42 kcal
-
4.9g bacon19 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.4g ketchup1 kcal
Tészta
-
2.6g tojás3 kcal
-
8 kcal
-
2.4g durumliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g sáfrány1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A ravioli tölteléke
-
0.7g vaj5 kcal
-
7.2g gomba2 kcal
-
0.7g tönkölybúza liszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4.8g fehérbor4 kcal
Paradicsomos gombás ragu
-
7.2g koktélparadicsom1 kcal
-
7.2g gomba2 kcal
-
19.2g konzerv paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 791 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 403.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4615 micro
-
Lut-zea 236 micro
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.6 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7555.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 3155 mg
-
Nátrium 3164 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1614.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 937 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 1907 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 18458 micro
-
Lut-zea 945 micro
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 885 micro
-
Lut-zea 45 micro
Hozzávalók
A szűz
-
80 dkg sertés szűzpecsenye
-
6 szelet bacon
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál oregánó
-
2 ek ketchup
Tészta
-
1 db tojás
-
5 dkg durumliszt
-
1 csipet só
-
5 szál sáfrány
-
1 ek víz
A ravioli tölteléke
-
1 ek vaj
-
15 dkg gomba
-
1 evőkanál tönkölybúza liszt
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
1 dl fehérbor
Paradicsomos gombás ragu
Elkészítés
A szűz
- A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal (csak mert így szeretem) megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval.
- A húst a fűszerezés után körbeburkoljuk bacon szeletekkel.
- Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 10 percig sütjük , aztán kitakarjuk, és minden oldalát megpirítjuk (kb. még 10 perc).
Tészta
- Egy kanálnyi forró vízben feloldjuk a sáfrányszálakat, megvárjuk, míg kihűl, és a többi hozzávalóval dagasztógép táljába mérünk mindent.
- A tésztát dagasztógéppel (de akár a kezünkkel is) szép egyenletesre, keményre gyúrjuk.
- Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni (nincs kőbe vésve az idő).
- A tésztát vékonyra nyúltjuk, kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd töltjük.
A ravioli tölteléke
- A gombát kisebb darabokra vágjuk, és megpirítjuk a felhevített vajon. Közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet szórunk rá. Igyekezzünk nagy lángon pirítani, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem inkább piros kérget kapjon kívül.
- Ha a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet, azzal is átpirítjuk, majd felöntjük a borral, és addig forraljuk, míg besűrűsödik.
- Félretesszük teljesen kihűlni.
- Ha a töltelék kihűlt, a felszabott tésztára teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól néhány centire.
- A halmokat körbekenjük tojással, majd a tészta másik oldalát ráhajtjuk, körbelapogatjuk ujjunkkal, hogy a két réteg összetapadjon. Végül derelyemetszővel elvágjuk a tésztát.
- Vizet forralunk egy fazékban, megsózzuk, s ha forr, a raviolikat 3 perc alatt megfőzzük benne, majd egy kevés vajon, tapadásmentes serpenyőben átforgatjuk.
Paradicsomos gombás ragu
- A gombát felszeleteljük. Egy teáskanálnyi olívaolajon megpirítjuk erős tűzön, miközben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, amivel tovább pirítjuk még 2 percig.
- Ezután nyakon öntjük a hámozott paradicsommal, amit nagyjából szétnyomkodunk, és így forraljuk még 4-5 percig.
- Tálalásnál a ragu tetejére tesszük a raviolit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3637
- Feltöltés dátuma: 2016. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nem mondom, hogy nem macerás egy kicsit az elkészítés, de inkább sok kis rövid részfeladatból áll (így elég nagy gondban leszek a ráfordított idő kiszámításával, de próbálkozom korrekten megítélni- bár azt nem számolom bele, hogy amíg a tészta a hűtőben pihent, addig elszaladtam a piacra egy rekesz eperért,- valószínűleg az utolsóért az idén,- mert az nem ide tartozik). Az apropója a dolognak csak annyi, hogy régen készítettem házi tésztát, pedig azt nagyon imádom. Komolyan mondom, hogy kifejezetten élvezetes. Mindig, amikor felteszek egy általam gyúrt tésztát, nem győzöm az olvasókat arra buzdítani, hogy ebben a bolond rohanó világban,- aminek persze én is szenvedő részese vagyok-, adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy elmélyedjünk benne, kicsit relaxáljunk vele. Szerintem az íze a legnevesebb kész tésztákéval sem vetekszik. Lássuk...