r
Nosalty Logó

Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2268
Kalória
37.2g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
216.9g
Zsír
502.1g
Víz
130.4g
Koleszterin
13.6g
Rost
19.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A báránycsülköt hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk.
  3. A répát, a zellert, a gyökeret a kevert olajon pirítjuk, a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. A pirított zöldségekre rátesszük az egyik rozmaringot, arra pedig a csülköt.
  5. Betakarjuk fóliába, vizet öntünk alá, majd pároljuk kb. 1 és 1/2 órát.
  6. A párolás után kitakarjuk, baconbe tekerjük, és a hőt visszavéve készre, "pirosra" sütjük.
  7. A céklát a bárány mellett héjában kb. 1-1 és 1/2 óra alatt megsütjük.
  8. Hámozzuk, majd kevés olívaolajon készre pirítjuk, és az utolsó pillanatban hozzáadjuk a rozmaringágakat.
  9. Együt pirítjuk - nem megégetve a rozmaringot - még egy kis ideig.
  10. Tálaljuk, a csülök alatt párlódott zöldségeket is mellétesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vasárnap volt, ráértem játszadozni a céklával. Már régóta terveztem, de... Szóval a magyar ember, nem ehhez van szokva. Pedig finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!