Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
2268
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
2268
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 216.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 502.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
2268
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 216.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 502.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
2268
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A báránycsülköt hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
- A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk.
- A répát, a zellert, a gyökeret a kevert olajon pirítjuk, a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
- A pirított zöldségekre rátesszük az egyik rozmaringot, arra pedig a csülköt.
- Betakarjuk fóliába, vizet öntünk alá, majd pároljuk kb. 1 és 1/2 órát.
- A párolás után kitakarjuk, baconbe tekerjük, és a hőt visszavéve készre, "pirosra" sütjük.
- A céklát a bárány mellett héjában kb. 1-1 és 1/2 óra alatt megsütjük.
- Hámozzuk, majd kevés olívaolajon készre pirítjuk, és az utolsó pillanatban hozzáadjuk a rozmaringágakat.
- Együt pirítjuk - nem megégetve a rozmaringot - még egy kis ideig.
- Tálaljuk, a csülök alatt párlódott zöldségeket is mellétesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5775
- Feltöltés dátuma: 2011. április 21.
Ajánló
Könnyed frissessége miatt, talán valami száraz rozé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Vasárnap volt, ráértem játszadozni a céklával. Már régóta terveztem, de... Szóval a magyar ember, nem ehhez van szokva. Pedig finom volt.