r
Nosalty Logó

Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A püréhez

Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A püréhez

Összesen 3567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A püréhez

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2377.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9511 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    3174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4975 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 3567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A püréhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A burgonyát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A tőkehalfiléket megtisztítjuk, majd kb. 15 dekás szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal, majd körbetekerjük a baconszeletekkel.
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd 1-2 percig sütjük a baconbe tekert halak mindkét oldalát, végül a 200 fokra előmelegített sütőben pirítsuk további 10-15 percig.
  4. Közben a megfőtt burgonyát összetörjük, belereszeljük a fokhagymát és a parmezánt. Jöhet mellé a puha vaj és tejszín, majd a só-bors-szerecsendió kombó. Simára keverjük, majd kevés apróra vágott metélőhagymával és a baconös hallal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2936
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető, ünnepi finomság, ami még azoknak is ízleni fog, akik alapvetően nem rajonganak a halételekért.

Hozzávalók

A halhoz

A püréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...