r
Nosalty Logó

Babos paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Babos paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 3085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    2514 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3282 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5979.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    2920 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    2366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1956 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    12571 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16409 micro
  • Lut-zea
    7551 micro
Összesen 3085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát apróra kockázzuk, 1 ek olajon megpároljuk.
  2. A darált húshoz adjuk a megpirított hagymát, belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük (olaj, só, pirospaprika, őrölt kömény), összegyúrjuk és apró gombócokat formálunk belőle.
  3. A vöröshagymás serpenyőbe tesszük a maradék olajat és 3-5 perc alatt megpirítjuk benne a húsgolyókat. Kiszedjük, félretesszük.
  4. A felkarikázott póréhagymát, répát és fehérrépát átpirítjuk a megmaradt olajon.
  5. A krumplit megpucoljuk és 1 liter vízbe tesszük.
  6. Hozzáadjuk a megpirított zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomot vagy a paradicsomlevet, ketchupot, ízesítjük.
  7. Majdnem készre főzzük a krumplit, beletesszük a húsgombócokat és így készre főzzük.
  8. A babot leöblítjük, a levesbe tesszük, átforraljuk, tálaljuk.
  9. Tálaláshoz tejfölt is kínálhatunk.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3221
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán nem vagyok leveses típus, de télen egy-egy melengető, tartalmas leves jólesik. Ebben minden benne van, amitől jó lehet egy leves :) Egy szelet kennyérrel tökéletes vacsoraétel vagy baráti vendégváró. Lajos Mari recept.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...