Babos - gombás pacal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Arthemis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az abáláshoz
-
250g pacal213 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A babos-gombás pacalhoz
-
25g disznózsír226 kcal
-
63g laskagomba18 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
75g sertésköröm113 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
776
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az abáláshoz
-
1000g pacal850 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A babos-gombás pacalhoz
-
100g disznózsír902 kcal
-
250g laskagomba73 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
300g sertésköröm452 kcal
-
200g fejtett bab666 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
3099
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az abáláshoz
-
44.2g pacal38 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A babos-gombás pacalhoz
-
4.4g disznózsír40 kcal
-
11g laskagomba3 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
13.3g sertésköröm20 kcal
-
8.8g fejtett bab29 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Összesen
138
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1378.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 383 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 701 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
776
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 230.1 g
Zsír
-
Összesen 168 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1449 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 1816 mg
-
Nátrium 1347 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1532.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 992 micro
-
Kolin: 2269 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 2804 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1938 micro
Összesen
3099
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 114 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Az abáláshoz
-
1 kg pacal
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
15 szem fekete bors
A babos-gombás pacalhoz
-
10 dkg disznózsír
-
25 dkg laskagomba
-
1 db paprika
-
30 dkg sertésköröm
-
0.5 kk majoranna
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Az abáláshoz
- A pacalt feltesszük abálni a félbevágott vöröshagymával, babérral, fokhagymával, és az egész borssal.
- Az előzőleg beáztatott babot, a gombát és a pacalt is csak 3/4-ig főzzük meg. Külön-külön főzzük a babokat és a gombát is, mivel nem azonos a puhulási idejük. De a főzőlevet ne borítsuk ki, mivel a későbbiekben ezzel eresztjük fel a pörköltet. Így nem vesznek el a finom ízek.
- Ha a pacal nem fagyasztott, akkor csíkokra vágjuk, miután kivettük az abaléből.
- Zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, és megszórjuk paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a körmöket. Így főzzük kb 15-20 percet.
- Majd beletesszük a pacalt, a babot, a paradicsomot, és a paprikát. A gomba és a bab főzőlevével engedjük fel.
- Főzés közben fűszerezzük, és 3-4 gerezd fokhagymát teszünk bele.
- Mikor már majdnem kész, akkor beletesszük a csíkokra vágott gombát is.
- Sós lében főtt hasábburgonyával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10023
- Feltöltés dátuma: 2011. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Arthemis
32 recept
Egy reggel kicsit lustálkodtunk, és akkor láttuk valamelyik csatornán, amint ezt készítették. Akkor nagyon megtetszett, mivel külön-külön igen finom mindegyik összetevő, így szerintünk ha összefőzzük őket, akkor biztos nem lehet rossz. Hát nem tévedtünk. :)