adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
94g marhahús133 kcal
-
31g füstölt oldalas82 kcal
-
31g fejtett bab104 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
13g paradicsomlé2 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
750g marhahús1065 kcal
-
250g füstölt oldalas658 kcal
-
250g fejtett bab833 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
3741
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12.3g marhahús17 kcal
-
4.1g füstölt oldalas11 kcal
-
4.1g fejtett bab14 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
3.3g burgonya2 kcal
-
2.6g zeller1 kcal
-
3g karalábé1 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.6g paprika0 kcal
-
1.6g paradicsomlé0 kcal
-
3.3g száraz vörösbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
49.3g víz0 kcal
Összesen
62
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 633.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 3009 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1130 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 274.7 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7075.5 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 1130 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 942 mg
-
Foszfor 3325 mg
-
Nátrium 1229 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 5070.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2419 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 328 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1314 micro
-
Kolin: 1090 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9920 micro
-
β-karotin 24071 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 9040 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
3741
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 149 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg marhahús
-
25 dkg füstölt oldalas
-
25 dkg fejtett bab
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2 db burgonya
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 dl száraz vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek sertészsír
-
3 l víz
Elkészítés
- A babot és az oldalast előző este beáztatjuk (közös vízben).
- A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és a krumplit kockázzuk, a répát és a zöldséget karikázzuk, a fokhagymát aprítjuk. Ezután a húst is felaprítjuk.
- A babot és az oldalast leszűrjük, majd egy másik vízben odatesszük főni. Majdnem teljesen puhára főzzük (a bab előbb lesz kész, úgyhogy ha az már jó, akkor az oldalast tegyük át a pörköltbe).
- Egy nagy fazékban megpirítjuk a hagymát. Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát, addig pirítjuk, amíg kiengedi a színét. Rádobjuk a húst, majd azzal is kicsit pirítjuk, mielőtt felöntenénk egy kevés vízzel.
- Beleszórjuk a fűszereket, a darált paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és beleöntjük a bort. Gyakori kevergetés mellett pörköltet főzünk.
- Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a répát, zöldséget, zellert és karalábét (utóbbi kettőt egyben), valamint felöntjük kb. 2,5-3 l vízzel. Tovább főzzük (forrás után érdemes megkóstolni, mert még biztos, hogy sózni kell).
- Ha már az összes hozzávaló majdnem kész, akkor a babot, főzőlevével együtt hozzáöntjük a leveshez.
- Most már csak készre kell főznünk (forrás után megint érdemes kóstolni egyet a fűszerezés végett).
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17466
- Feltöltés dátuma: 2012. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a finom, magyaros ételeket. A családom igazi nagy bográcsoló. Édesapám szinte minden héten készített valamit a szabadban, ha az idő engedte. Nálunk ez a leves is bográcsban készül általában, de természetesen a tűzhelyen készült verzió is isteni. A borról csak annyit, hogy érdemes többet odakészíteni, hiszen 2 dl kell a levesbe, és számoljunk valamennyit a szakácsba is. :) Jó étvágyat!