r
Nosalty Logó

Babgulyás vörösborral

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babgulyás vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7075.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    3325 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    5070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9920 micro
  • β-karotin
    24071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9040 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 3741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot és az oldalast előző este beáztatjuk (közös vízben).
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és a krumplit kockázzuk, a répát és a zöldséget karikázzuk, a fokhagymát aprítjuk. Ezután a húst is felaprítjuk.
  3. A babot és az oldalast leszűrjük, majd egy másik vízben odatesszük főni. Majdnem teljesen puhára főzzük (a bab előbb lesz kész, úgyhogy ha az már jó, akkor az oldalast tegyük át a pörköltbe).
  4. Egy nagy fazékban megpirítjuk a hagymát. Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát, addig pirítjuk, amíg kiengedi a színét. Rádobjuk a húst, majd azzal is kicsit pirítjuk, mielőtt felöntenénk egy kevés vízzel.
  5. Beleszórjuk a fűszereket, a darált paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és beleöntjük a bort. Gyakori kevergetés mellett pörköltet főzünk.
  6. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a répát, zöldséget, zellert és karalábét (utóbbi kettőt egyben), valamint felöntjük kb. 2,5-3 l vízzel. Tovább főzzük (forrás után érdemes megkóstolni, mert még biztos, hogy sózni kell).
  7. Ha már az összes hozzávaló majdnem kész, akkor a babot, főzőlevével együtt hozzáöntjük a leveshez.
  8. Most már csak készre kell főznünk (forrás után megint érdemes kóstolni egyet a fűszerezés végett).
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17437
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a finom, magyaros ételeket. A családom igazi nagy bográcsoló. Édesapám szinte minden héten készített valamit a szabadban, ha az idő engedte. Nálunk ez a leves is bográcsban készül általában, de természetesen a tűzhelyen készült verzió is isteni. A borról csak annyit, hogy érdemes többet odakészíteni, hiszen 2 dl kell a levesbe, és számoljunk valamennyit a szakácsba is. :) Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...