r
Nosalty Logó

Babgulyás vörösborral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Babgulyás vörösborral
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

466
Kalória
34.3g
Fehérje
37.1g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
633.8g
Víz
86.3g
Koleszterin
8.9g
Rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    633.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7075.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    3325 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    5070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9920 micro
  • β-karotin
    24071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9040 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 3741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A babot és az oldalast előző este beáztatjuk (közös vízben).
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és a krumplit kockázzuk, a répát és a zöldséget karikázzuk, a fokhagymát aprítjuk. Ezután a húst is felaprítjuk.
  3. A babot és az oldalast leszűrjük, majd egy másik vízben odatesszük főni. Majdnem teljesen puhára főzzük (a bab előbb lesz kész, úgyhogy ha az már jó, akkor az oldalast tegyük át a pörköltbe).
  4. Egy nagy fazékban megpirítjuk a hagymát. Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát, addig pirítjuk, amíg kiengedi a színét. Rádobjuk a húst, majd azzal is kicsit pirítjuk, mielőtt felöntenénk egy kevés vízzel.
  5. Beleszórjuk a fűszereket, a darált paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és beleöntjük a bort. Gyakori kevergetés mellett pörköltet főzünk.
  6. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a répát, zöldséget, zellert és karalábét (utóbbi kettőt egyben), valamint felöntjük kb. 2,5-3 l vízzel. Tovább főzzük (forrás után érdemes megkóstolni, mert még biztos, hogy sózni kell).
  7. Ha már az összes hozzávaló majdnem kész, akkor a babot, főzőlevével együtt hozzáöntjük a leveshez.
  8. Most már csak készre kell főznünk (forrás után megint érdemes kóstolni egyet a fűszerezés végett).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Nagyon szeretjük a finom, magyaros ételeket. A családom igazi nagy bográcsoló. Édesapám szinte minden héten készített valamit a szabadban, ha az idő engedte. Nálunk ez a leves is bográcsban készül általában, de természetesen a tűzhelyen készült verzió is isteni. A borról csak annyit, hogy érdemes többet odakészíteni, hiszen 2 dl kell a levesbe, és számoljunk valamennyit a szakácsba is. :) Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!