Babgulyás Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g sertéscsülök139 kcal
-
60g vörösbab202 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
40g burgonya23 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
28 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
454
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
300g vörösbab1011 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
6g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2267
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16.3g sertéscsülök23 kcal
-
9.8g vörösbab33 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
6.5g burgonya4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
3.3g tv-paprika1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
48.9g víz0 kcal
Összesen
75
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1284.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 462.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 519 micro
-
β-karotin 1314 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
454
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 154.8 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6424.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 602 mg
-
Foszfor 2308 mg
-
Nátrium 2871 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 2312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 755 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1338 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 2594 micro
-
β-karotin 6572 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
2267
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 84 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg vörösbab
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 csipet borsikafű
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dl víz
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a babot.
- Másnap a babot egy lábasba rakjuk, felöntjük 2 ujjnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog annyira puffasztani, főleg, hogy majd rakunk bele borsikafüvet is.
- Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s felkarikázzuk.
- A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük addig, amíg minden oldala megpárolódik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és paradicsomot. Jól átkeverjük, s beleszórjuk a babot, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
- Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a borsikafüvet, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
- Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, ekkor levesszük a gázt kis lángra, s kb. 1 órát főzzük. Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.
- Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s megkóstoljuk. Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 10 percig forraljuk nagy lángon, néha megkevergetjük. Utána ízlés szerint ecetet öntünk bele. Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét. El is készült a levesünk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 57734
- Feltöltés dátuma: 2019. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Szeretjük a bablevest, mert nagyon tartalmas leves. Utána csak valamilyen tésztát vagy derelyét, szilvás gombócot szoktam készíteni.