Babgulyás ahogy VBalu készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
VBalu987
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertéscomb455 kcal
-
38g marhalapocka50 kcal
-
38g parasztkolbász170 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g tarhonya186 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
38g füstölt tarja68 kcal
-
131 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
200g fejtett bab666 kcal
-
3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
1898
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
150g marhalapocka198 kcal
-
150g parasztkolbász678 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g tarhonya742 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
150g füstölt tarja270 kcal
-
524 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
800g fejtett bab2664 kcal
-
12 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
7583
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.1g sertéscomb46 kcal
-
3.8g marhalapocka5 kcal
-
3.8g parasztkolbász17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g tarhonya19 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.5g burgonya4 kcal
-
12.8g sárgarépa5 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
5g paprika1 kcal
-
3.8g füstölt tarja7 kcal
-
13 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
20.1g fejtett bab67 kcal
-
1.4g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
191
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4643.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 1925 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 504.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 992 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 947 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4009 micro
-
β-karotin 9733 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1288 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
1898
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 525.6 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18575.5 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 468 mg
-
Kálcium 2385 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 2034 mg
-
Foszfor 5794 mg
-
Nátrium 7700 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752.8 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 155 mg
VÍZ
-
Összesen 2017.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3967 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3789 micro
-
Kolin: 1464 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 16036 micro
-
β-karotin 38931 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5151 micro
-
Lut-zea 2032 micro
Összesen
7583
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 402 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 129 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
15 dkg marhalapocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 db babérlevél
-
1 teáskanál ételízesítő
-
3 kis db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db burgonya
-
3 nagy db sárgarépa
-
2 db paradicsom
-
8 dkg mangalica szalonna
-
1 ek sertészsír
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 db zellerlevél
Elkészítés
- Előkészítés:
- Előző este beáztatjuk a babot egy tálba.
- Apró kockákra vágjuk a a hagymát, vékony karikákra a fokhagymát, mangalica szalonnát gerezdekre vágjuk.
- Kolbászt karikákra, marhahúst és füstölt tarját apró kockákra, sertéshúst közepes kockákra vágjuk.
- Paprikákat apró kockákra csuma nélkül és paradicsomot kettévágjuk.
- Bugonyát közepes kockákra vágjuk, majd beáztatjuk vízbe.
- Zellert megtisztítjuk, a zeller zsenge levelét fehér cérnával megkötjük, a zellert megpucoljuk, és 2-3 ba vágjuk.
- Sárgarépát karikákra vágjuk.
- Főzés
- Bogrács oldalát sertészsírral kikenjük, s beletesszük a szalonnát, feltesszük a tűzre. Megvárjuk, hogy pörcök jelenjenek meg. Érzékeny gyomrúaknak kivesszük a szallona pörcöket.
- A hagymát (fokhagymástúl) beletesszük, megsütjük.
- Beletesszük a marhahúst, a füstölt húst és a kolbászt.
- Amikor már hirtelen megsültek a húsok, beletesszük a paradicsomot és a paprikákat.
- Amikor már lecsós állag jelenik meg, beletesszük a sertéshúst, és majdnem kész pörkölt alapot sütünk, vigyázzunk, hogy 5-10 percenként óvatosan kavarjuk meg, és ha lefőtt a lé, akkor víz hozzáadásával pótoljuk a lefőtt lét. Vigyázzunk, hogy egyszerre ne sokat tegyünk bele, mert túlhűl a pörkölt alap.
- Amikor már a pörkölt alap elkészült, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, húsleves kockát. Megfűszerezzük ízlés szerint, vigyázzunk a sóra a füstölt hús miatt. Folyamatosan kóstoljuk az alaplevet, hogy ne legyen sós, túl fűszeres.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és a zeller gyökeret.
- Előmelegített kb. 30 percig főzött babot beletesszük, majd folyamatosan 5-10 percenként kóstoljuk, és kavargatjuk.
- Amikor a bab már jól feldagadt, és már majdnem jó, hozzátesszük a burgonyát és az összecsomózott zeller levelet, és az esetleges lefőtt vizet pótoljuk.
- Legvégén hozzátesszük a házi száraz tarhonyát. A bográcsozás alatt folyamatosan ügyeljünk az egyenletes tűzre, és folyamatosan rakjunk rá, ahogy leégett a fa.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 50557
- Feltöltés dátuma: 2012. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VBalu987
1 recept
Mindig is kerestem valami finom magyaros ételt, és végül a saját elkészítésű borgács babgulyás tetszett meg. Sok videót néztem meg, és saját tapasztalataimat is hozzátettem.