r
Nosalty Logó

Ázsiai stílusú sós zabkása

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Ázsiai stílusú sós zabkása
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
18.7g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
420.7g
Víz
-
Koleszterin
12.1g
Rost
10.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    927 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    6556 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 1490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. Egy kanál margarinon megpirítjuk a felszeletelt shiitake gombát. Amikor már van színe, sózzuk-borsozzuk, és így még tovább pirítjuk. Amikor kész, kiszedjük és tálalásig félretesszük.
  2. A hátramaradt zsiradékhoz hozzáadunk még egy kanál zabos margarint, és kicsit felszedjük vele a gomba pörzsanyagát. Hozzáadjuk a finomra aprított újhagymát, fokhagymát és friss gyömbért.
  3. Sózzuk-borsozzuk, puhára pároljuk, és kicsit le is pirítjuk a fűszerhármasunkat.
  4. Hozzáadjuk a zabpelyhet, elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Így főzzük egy pár percet, a folyadékot ekkor még pillanatok alatt felveszi a zab.
  5. Ezen a ponton hozzáadjuk a szójatejet, majd alacsony lángon, lefedve teljesen puhára, kásásra főzzük. Közben egyszer-egyszer érdemes megkeverni, hogy még krémesebb legyen.
  6. Amikor késznek ítéljük, belekeverjük a mogyoróvajat, majd tálkákba szedjük, és rápakoljuk a sült shiitakét.
  7. Friss újhagymazölddel, korianderrel és pirított földimogyoróval megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Ha eddig azt hittétek, hogy a zabkása csak édes lehet, akkor most figyeljetek: elképesztő SÓS zabkását készítettünk, ami nem csak kiadós és tápláló, de akár ebéd gyanánt is megállja a helyét. Akárcsak az édes verziók esetében, itt is végtelen a variációk száma. Készíthetitek hússal, zöldséggel vagy lehet vegán, csinálhatjátok olaszosra, mexikói vagy skandináv stílusura, keverhettek bele hüvelyeseket, süthettek rá tojást, szórhattok rá zöldfűszereket, magvakat, csírákat, főzhetitek vízzel, tejjel, kókusz- vagy szójatejjel, tényleg semmi sem tilos. Mi most ázsiai stílusúra hangoltuk a kásánkat, így a zabpehely alá újhagymát, fokhagymát és gyömbért pirítottunk, a kásába pedig pár kanál mogyoróvajat is kevertünk. Feltétnek shiitake gombát pakoltunk rá, na meg jó adag friss zöldfűszert, ami semminek nem árthat. Ez így most teljesen vegán lett, de nyugodtan kísérletezzetek kedvetekre!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!