r
Nosalty Logó

Avokádókrémes pirítós szójaszószos pirított gombával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kikkoman
Avokádókrémes pirítós szójaszószos pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    5268 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    5347 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5028 micro
Összesen 2183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 116 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát felszeleteljük, az újhagymát felaprítjuk (külön a szárakat és a zöldeket), a fokhagymát lereszeljük.
  2. A gombákat összeforgatjuk 3 evőkanál olívaolajjal, a szójaszósszal, az újhagymával, a fokhagymával, és az egészet megborsozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 190 fokos sütőben, grill funkción 15 percet pirítjuk.
  4. Az avokádót villával összetörjük, majd összekeverjük 1 kanál olívaolajjal, jó adag aprított újhagymazölddel, a limelével, valamint ízlés szerint sóval-borssal.
  5. A kenyeret felszeleteljük, és mindkét oldalukon megpirítjuk.
  6. A pirított kenyérszeleteket megkenjük egy-egy kanál avokádókrémmel, majd ráhalmozzunk pár evőkanállal a sült gombából. Megszórjuk kevés újhagymazölddel, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1748
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 15.

Receptkategóriák

Avokádókrémes pirítós szójaszószos pirított gombával
Kikkoman 12 recept

Ha egy kicsit különlegesebb reggelire vágytok, ne is keressetek tovább, mert ez az avokádós-gombás pirítós biztos le fog venni a lábatokról! Hogy tényleg izgalmas legyen az ízkavalkád, a a gombát szójaszósszal meglocsolva sütöttük meg, az avokádót pedig újhagyma zöldjével és limelével tettük pikánssá és frissítővé. Kenyérnek mindenképpen valamilyen jóféle, kovászos veknit javaslunk hozzá, ami tökéletes alapja lesz ennek a királyi lakomának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...