Aszaltgyümölcsös pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
4 kcal
-
3g sütőmargarin22 kcal
-
17g tej9 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Töltelékek
-
80 kcal
-
33g aszalt szilva80 kcal
-
46 kcal
-
17g szilvalekvár26 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
125g alma59 kcal
-
38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
717
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
23 kcal
-
18g sütőmargarin129 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Töltelékek
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
750g alma351 kcal
-
229 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4299
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.8g sütőmargarin6 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Töltelékek
-
9.2g aszalt sárgabarack22 kcal
-
9.2g aszalt szilva22 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
-
4.6g szilvalekvár7 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
34.3g alma16 kcal
-
2.7g étkezési keményítő10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
196
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 147.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 907 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
717
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3704 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 1711 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 946.3 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 883.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 5439 micro
-
β-crypt 272 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
4299
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
2 púpozott ek porcukor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
18 g sütőmargarin
-
1 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelékek
-
20 dkg aszalt sárgabarack
-
20 dkg aszalt szilva
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
10 dkg szilvalekvár
-
4 púpozott ek cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 nagy db alma
-
6 dkg étkezési keményítő
-
1 tk fahéj
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne az élesztőt. A lisztet, porcukrot, sót összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a felkockázott margarint, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
- Összegyúrjuk és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük.
Töltelékek
- Az aszalt gyömölcsölcsöket, ha kemény lenne, forró vízbe áztatjuk, majd külön-külön húsdarálón ledaráljuk, ezután mindkettőhöz 1 - 1 ek cukrot adunk és hozzákeverjük a barackhoz a baracklekvárt, a szilvához a szilvalakvárt.
- A megpucolt almákat a nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, kb 2 ek cukrot, a fahéjat és felteszük párolni. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd ráöntjük az almára és puding állagúra főzzük.
- A tésztát négy egyforma részre osztjuk, mindet kb 20 * 30 cm-es nagyságúra nyújtjuk és villával megszurkáljuk.
- Összeállítás: az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, elkenjük rajta a barackos masszát, majd befedjük a második lappal, erre kerül a szilvás töltelék, erre ismét tészta, majd a kihűlt almás krém, végül befedjük az utolsó tésztalappal és 180 °C-ra melegített sütőben, kb 40-45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1
- Feltöltés dátuma: 2024. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Judit69
177 recept