r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivienn
Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 3670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9753.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 3670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Hús

Mártás

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy alufóliára sorba rendezzük a baconszeleteket, erre a húst, az aszalt szilvát és a csíkokra vágott fetát. A fólia segítségével szorosan feltekerjük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Mellédobáljunk hagymát cikkekre vágva, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, majd megöntözzük 2-3 dl vörösborral.
  3. Először alufólia alatt sütjük, hogy megpuhuljon, 30-40 percig, attól függően, milyen vastag lett a tekercs, majd fólia nélkül pirítjuk kb. 20 percig.

Mártás

  1. Közben a mártáshoz odatesszük a vajat, ha felolvadt, rátesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, ha egy kis színt kapott, mehet bele a tej. Lassú tűzön besűrítjük, fűszerezzük, majd belereszeljük a sajtot. Ha elolvadt, készen is van.
  2. Rizzsel, sült krumplival is isteni, de a hús mellé dobálhatunk akár burgonyagerezdeket is köretként. A húst szeletekre vágjuk, a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 656
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással
Vivienn 2 recept

Hozzávalók

Hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...