Aszalt sárgabarackos koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szpepe11
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g só0 kcal
-
4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
18g tej10 kcal
A töltelékhez:
-
72 kcal
-
20g narancslé9 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
11g dió71 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
6 kcal
A tetejére:
Összesen
740
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g só0 kcal
-
23 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
105g tej59 kcal
A töltelékhez:
-
180g aszalt sárgabarack434 kcal
-
120g narancslé56 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
65g dió425 kcal
-
60g mazsola179 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére:
Összesen
4440
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
7.9g tej4 kcal
A töltelékhez:
-
13.6g aszalt sárgabarack33 kcal
-
9.1g narancslé4 kcal
-
7.6g margarin54 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
4.5g mazsola14 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A tetejére:
-
6g porcukor23 kcal
-
1.9g mandula11 kcal
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
-
1.2g víz0 kcal
Összesen
334
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
740
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 187.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3734.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1018 mg
-
Nátrium 1738 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.1 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 297 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 4852 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
4440
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
250 g finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
7 g instant élesztő
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 g margarin
A töltelékhez:
-
180 g aszalt sárgabarack
-
100 g margarin
-
40 g finomliszt
-
65 g dió
-
60 g mazsola
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
70 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
-
80 g porcukor
-
25 g mandula
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
2 evőkanál víz
Elkészítés
A tésztához:
- Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot, és áztassuk be a narancslébe. Legalább egy órát hagyjuk benne állni, de a legjobb, ha szinte teljesen magába szívja a barack a narancslevet.
- Keverjük össze a lisztet a sóval, a szárított élesztővel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojást, morzsoljuk bele a vajat/margarint, és öntsük a tejet is a lisztes keverékhez. Gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet. Kelesszük letakarva, meleg helyen kb. 1 órát.
- Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
- A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk hosszúkás téglalappá (kb. 3 mm vastagra), majd az egyik hosszabb, felénk lévő szélét nyomkodjuk hozzá az asztalhoz, ez a helyén tartja a tésztát, és feltekerésnél is jobban összesimul majd.
- A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztán, majd a lenyomkodott oldallal szembeni széltől indulva tekerjük fel. Ezután hosszában vágjuk ketté a tekercset, és forgassuk mindkét felet úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Egymás mellé tesszük a két csíkot, és összetekerjük. Az így kapott tekercs két végéből levágunk egy keveset, és koszorú formát alakítunk belőle.
- Tepsiben, lefóliázva 20-25 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- A koszorú tetejét bekenjük baracklekvárral, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Végül a porcukrot összekeverjük 2 evőkanál vízzel, és a tetejét csíkokkal díszítjük. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 551
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Szpepe11
1 recept
A sütimester című műsorban láttam a receptet, és alig vártam, hogy megkóstolhassam, de magyar oldalon nem találtam a receptet, így amíg friss volt a dolog, megcsináltam emlékezetből! Én a mazsolát kihagytam belőle, de azzal is biztos finom! A töltelékben egy kis fahéj is elfér esetleg, szerintem illik ehhez az ízvilághoz! :)