r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szpepe11
Aszalt sárgabarackos koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 4440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.1 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot, és áztassuk be a narancslébe. Legalább egy órát hagyjuk benne állni, de a legjobb, ha szinte teljesen magába szívja a barack a narancslevet.
  2. Keverjük össze a lisztet a sóval, a szárított élesztővel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojást, morzsoljuk bele a vajat/margarint, és öntsük a tejet is a lisztes keverékhez. Gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet. Kelesszük letakarva, meleg helyen kb. 1 órát.
  3. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
  4. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk hosszúkás téglalappá (kb. 3 mm vastagra), majd az egyik hosszabb, felénk lévő szélét nyomkodjuk hozzá az asztalhoz, ez a helyén tartja a tésztát, és feltekerésnél is jobban összesimul majd.
  5. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztán, majd a lenyomkodott oldallal szembeni széltől indulva tekerjük fel. Ezután hosszában vágjuk ketté a tekercset, és forgassuk mindkét felet úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Egymás mellé tesszük a két csíkot, és összetekerjük. Az így kapott tekercs két végéből levágunk egy keveset, és koszorú formát alakítunk belőle.
  6. Tepsiben, lefóliázva 20-25 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. A koszorú tetejét bekenjük baracklekvárral, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Végül a porcukrot összekeverjük 2 evőkanál vízzel, és a tetejét csíkokkal díszítjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 549
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt sárgabarackos koszorú
Szpepe11 1 recept

A sütimester című műsorban láttam a receptet, és alig vártam, hogy megkóstolhassam, de magyar oldalon nem találtam a receptet, így amíg friss volt a dolog, megcsináltam emlékezetből! Én a mazsolát kihagytam belőle, de azzal is biztos finom! A töltelékben egy kis fahéj is elfér esetleg, szerintem illik ehhez az ízvilághoz! :)

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...