r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos koszorú

Szpepe11
Aszalt sárgabarackos koszorú
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

740
Kalória
11.1g
Fehérje
108.7g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
49.5g
Víz
30g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
63.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 4440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    652.1 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot, és áztassuk be a narancslébe. Legalább egy órát hagyjuk benne állni, de a legjobb, ha szinte teljesen magába szívja a barack a narancslevet.
  2. Keverjük össze a lisztet a sóval, a szárított élesztővel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojást, morzsoljuk bele a vajat/margarint, és öntsük a tejet is a lisztes keverékhez. Gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet. Kelesszük letakarva, meleg helyen kb. 1 órát.
  3. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
  4. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk hosszúkás téglalappá (kb. 3 mm vastagra), majd az egyik hosszabb, felénk lévő szélét nyomkodjuk hozzá az asztalhoz, ez a helyén tartja a tésztát, és feltekerésnél is jobban összesimul majd.
  5. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztán, majd a lenyomkodott oldallal szembeni széltől indulva tekerjük fel. Ezután hosszában vágjuk ketté a tekercset, és forgassuk mindkét felet úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Egymás mellé tesszük a két csíkot, és összetekerjük. Az így kapott tekercs két végéből levágunk egy keveset, és koszorú formát alakítunk belőle.
  6. Tepsiben, lefóliázva 20-25 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. A koszorú tetejét bekenjük baracklekvárral, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Végül a porcukrot összekeverjük 2 evőkanál vízzel, és a tetejét csíkokkal díszítjük. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A sütimester című műsorban láttam a receptet, és alig vártam, hogy megkóstolhassam, de magyar oldalon nem találtam a receptet, így amíg friss volt a dolog, megcsináltam emlékezetből! Én a mazsolát kihagytam belőle, de azzal is biztos finom! A töltelékben egy kis fahéj is elfér esetleg, szerintem illik ehhez az ízvilághoz! :)

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...