Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
300g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A szószhoz
-
3g olívaolaj28 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
93 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
56g virsli151 kcal
-
160g vörösbab539 kcal
-
4g cukor15 kcal
A tálaláshoz
-
30g edami sajt107 kcal
-
46 kcal
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
A szószhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
1200g paradicsom216 kcal
-
0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
180g szárított paradicsom464 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
800g vörösbab2696 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tálaláshoz
-
150g edami sajt536 kcal
-
232 kcal
Összesen
7234
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
9.3g spagetti tészta35 kcal
-
27.9g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A szószhoz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
3.7g póréhagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
22.3g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
3.4g szárított paradicsom9 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5.2g virsli14 kcal
-
14.9g vörösbab50 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
A tálaláshoz
-
2.8g edami sajt10 kcal
-
1.7g szárított paradicsom4 kcal
Összesen
134
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 1388 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 690.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 987 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 2459 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 30962 micro
-
Lut-zea 2281 micro
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.7 g
Zsír
-
Összesen 153.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19925.1 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 462 mg
-
Kálcium 3404 mg
-
Vas 118 mg
-
Magnézium 2243 mg
-
Foszfor 6942 mg
-
Nátrium 6671 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1143.1 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 199 mg
VÍZ
-
Összesen 3451.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1688 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 416 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1098 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4936 micro
-
Kolin: 1033 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 1260 micro
-
β-karotin 12294 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 154811 micro
-
Lut-zea 11405 micro
Összesen
7234
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2883 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g spagetti tészta
-
1.5 l víz
-
1 teáskanál só
A szószhoz
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
10 db szárított paradicsom
Elkészítés
A tésztához
- Olívaolajban a felkockázott és felkarikázott, valamint átnyomott fokhagymákat kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
- Beletesszük a hámozott paradicsomot (aházilag télire eltett is jó, esetleg konzerv, de jobb minőségű.) Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
- Beletesszük a finomra vágott friss zöldfűszereket, valamint a petrezselyem- és zellerzöldet, majd a felcsíkozott aszalt paradicsomot.
- Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 40 - 45 percig (kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítjük, ha kell). A lassú tűzön főzés lényege, fedő alatt, hogy finom, sűrű szószt kapjunk.
- Ha összefőtt, és ízre is finom, beletesszük a vörösbabot, 3-4 perc főzés, majd a felkarikázott virslit, azzal is 3-4 percet főzzük, majd beletesszük a cukrot. Ha felforrt, kikapcsoljuk (kóstoljuk meg most is).
- A sós, lobogó vízbe a leírtak szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a szósszal öszekeverve tálaljuk, még melegen. (aki szeretné, külön is tálalhatja)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6132
- Feltöltés dátuma: 2011. november 18.
Ajánló
Finom bor. Sok reszelt sajt, aki teheti parmezánt tálaljon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Sok finom, olívaolajban eltett aszalt paradicsomhoz jutottam hozzá. Szeretjük. :-) Kíváncsi voltam, hogy a friss hámozott paradicsommal , milyen ízvilágot tudok összehozni, és mindhárom fantasztikus, igazi olaszos ízt adott: olívaolaj, aszalt paradicsom, hámozott friss paradicsom. Az egész család éhes volt a finom illattól, ezért :.a lányom segített tálalni, a fiam beállította a tányért, hogy jó lehessen a fényképezés, de közben mindenki sürgetett, így fényképeztem le én,- jaj és a férjem is kivette a dologban a részét: csendben, szó nélkül ebédelt, csak a végén mondta: " aha, ez tényleg nagyon jó volt! Kérek még egy tányérral! " :-)))).