r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt gyümölcsös bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Összesen 10879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    438.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6419.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1122 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1606.1 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    1132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3019 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    7013 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 10879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Elkészítés

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

  1. Előző nap, mielőtt sütni szeretnénk, az élesztőt kis cukorral és vízzel felfuttatjuk, a tészta alapanyagait dagasztógéppel összegyúrjuk, fóliába csavarva hűvös helyre tesszük egy éjszakára.
  2. Még mindig az előző napon az aszalt gyümölcsöket egyenlő kockákra felvágjuk. 3 dl vízzel és egy jó marék cukorral szirupot főzünk, amit aztán hagyunk kihűlni. Ezt követően hozzáöntjük a Limoncello likőrt vagy más tetszőleges alkoholt, ebbe áztatjuk a felvagdalt aszalt gyümölcsöket egy éjszakán át.
  3. Másnap a tésztát átgyúrjuk (nem nagyon nő a térfogata), 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. Egyenként kinyújtjuk, beborítjuk a felületét a gyümölccsel, mindkét oldalát 1-2 cm-en behajtjuk, mint egy borítékot (hogy ne buggyanjon ki a töltelék), majd feltekerjük.
  5. Tepsibe tesszük egymás mellé, hogy ne érjenek össze, mert valamennyit nőni fognak.
  6. Egész tojással lekenjük, majd legalább fél órára hűvös helyre tesszük. Ezt követően újra lekenjük, tetejét megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, és ne repedjenek szét a tészták.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9716
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt gyümölcsös bejgli
Évi néni 1830 recept

Családom tiltakozik a diós és mákos változatra. Ezt nagyon szeretik. Azonnal 6 rúddal készítettem, mert mi keveset fogyasztunk, de így meg tudom lepni szeretteimet is. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

Hozzávalók

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...