Aszalt gyümölcsös bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g nádcukor2 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
10g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
17g víz0 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)
-
40 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
17g áfonya10 kcal
-
17g füge12 kcal
-
8g datolya21 kcal
-
27 kcal
-
13 kcal
-
4g lime héja2 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
25g cukorszirup71 kcal
-
8g limoncello28 kcal
Összesen
907
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)
-
900g finomliszt3276 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
125g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
200g füge147 kcal
-
100g datolya254 kcal
-
322 kcal
-
161 kcal
-
50g lime héja24 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
300g cukorszirup849 kcal
-
100g limoncello336 kcal
Összesen
10879
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)
-
25g finomliszt91 kcal
-
0.1g nádcukor1 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
2.8g xilit7 kcal
-
6.9g margarin50 kcal
-
3.5g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
2.8g habtejszín8 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)
-
5.6g aszalt sárgabarack13 kcal
-
5.6g aszalt szilva13 kcal
-
5.6g áfonya3 kcal
-
5.6g füge4 kcal
-
2.8g datolya7 kcal
-
9 kcal
-
4 kcal
-
1.4g lime héja1 kcal
-
4.2g dió27 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
-
8.3g cukorszirup24 kcal
-
2.8g limoncello9 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
907
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 182.7 g
Zsír
-
Összesen 438.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6419.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1122 mg
-
Foszfor 3029 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1606.1 g
-
Cukor 705 mg
-
Élelmi rost 105 mg
VÍZ
-
Összesen 1132.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3019 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 814 micro
-
Kolin: 840 mg
-
Retinol - A vitamin: 2420 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 7013 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
10879
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)
-
1 teáskanál nádcukor
-
2.5 dkg élesztő
-
10 dkg xilit
-
25 dkg margarin
-
12.5 dkg kacsazsír
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
1 dl habtejszín
A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)
-
20 dkg aszalt sárgabarack
-
10 dkg kandírozott narancshéj
-
5 dkg kandírozott citromhéj
-
3 dl cukorszirup
-
1 dl limoncello
Elkészítés
A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)
- Előző nap, mielőtt sütni szeretnénk, az élesztőt kis cukorral és vízzel felfuttatjuk, a tészta alapanyagait dagasztógéppel összegyúrjuk, fóliába csavarva hűvös helyre tesszük egy éjszakára.
- Még mindig az előző napon az aszalt gyümölcsöket egyenlő kockákra felvágjuk. 3 dl vízzel és egy jó marék cukorral szirupot főzünk, amit aztán hagyunk kihűlni. Ezt követően hozzáöntjük a Limoncello likőrt vagy más tetszőleges alkoholt, ebbe áztatjuk a felvagdalt aszalt gyümölcsöket egy éjszakán át.
- Másnap a tésztát átgyúrjuk (nem nagyon nő a térfogata), 6 egyenlő részre osztjuk.
- Egyenként kinyújtjuk, beborítjuk a felületét a gyümölccsel, mindkét oldalát 1-2 cm-en behajtjuk, mint egy borítékot (hogy ne buggyanjon ki a töltelék), majd feltekerjük.
- Tepsibe tesszük egymás mellé, hogy ne érjenek össze, mert valamennyit nőni fognak.
- Egész tojással lekenjük, majd legalább fél órára hűvös helyre tesszük. Ezt követően újra lekenjük, tetejét megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, és ne repedjenek szét a tészták.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x33
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9716
- Feltöltés dátuma: 2011. december 24.
Receptjellemzők
Évi néni
1830 recept
Családom tiltakozik a diós és mákos változatra. Ezt nagyon szeretik. Azonnal 6 rúddal készítettem, mert mi keveset fogyasztunk, de így meg tudom lepni szeretteimet is. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!