Argentína: Empanada
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
StellaF
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
167g darált marhahús237 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
16 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
138g leveles tészta510 kcal
-
17g zöld olajbogyó19 kcal
Összesen
858
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
98 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
825g leveles tészta3061 kcal
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
Összesen
5149
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
37.8g darált marhahús54 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.8g mazsola2 kcal
-
31.2g leveles tészta116 kcal
-
3.8g zöld olajbogyó4 kcal
Összesen
194
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1683.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
858
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.9 g
Zsír
-
Összesen 283.6 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10103 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 6889 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1299.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 495 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6325 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 709 micro
Összesen
5149
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál oregánó
-
0.5 teáskanál cayenne paprika
-
2 ek cukor
-
1 marék mazsola
-
10 dkg zöld olajbogyó
Elkészítés
- Apróra vágjuk a hagymát és a piros kaliforniai paprikát. A csirkeleves-kockát forró vízben feloldjuk. Vigyázzunk a sóval, könnyű elsózni a receptet! Beleírtam az összes részt, ahol az eredeti recept sózást ír, viszont én csak a végén sóztam a biztonság kedvéért.
- 2 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és 6-8 percig sütjük. Áttesszük egy tálba, a lehető legtöbb zsiradékot a lábasban hagyva.
- A hőfokot közepesre csökkentjük, visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a maradék 1 ek. olívaolajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát és piros kaliforniai paprikát nagyjából 6-8 perc alatt. Sóval és borssal fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a köményt, fűszerpaprikát, oregánót és cayenne borsot, majd 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük. Hozzáöntjük a vízben feloldott csirkeleves-kockát és a darált marhát.
- Belekeverjük a cukrot, és ha kóstoláskor szükségét érezzük, további sót és borsot. 15-20 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Hozzáadjuk a mazsolát. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
- 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A leveles tésztából köröket szaggatunk, és annyi tölteléket teszünk beléjük, amennyit szeretnénk. Ebben a lépésben fontos, hogy ne szeressünk több tölteléket, mint amennyit a tészta elbír. A töltelékre 1 db felezett olívabogyót teszünk.
- Vízzel bekenjük a leveles tészta szélét, összenyomjuk, majd villával lenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nagyjából 1,5 centi távolságot hagyva az empanadák közt.
- 25-35 percet sütjük az empanadákat, félidőkor megfordítva őket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3399
- Feltöltés dátuma: 2020. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
StellaF
5 recept
Ezt a receptet Viktor barátomnak dedikálom, aki mióta egyszer megkóstolta, kéri, hogy töltsem fel. Ez az egyik kedvenc nemzetközi ételem eddig, a fűszerezése egyszerűen mesés! Az erősebb ízű ételek kedvelőinek kötelező darab.