r
Nosalty Logó

Argentína: Empanada

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
StellaF
Argentína: Empanada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10103 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    6889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    495 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6325 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 5149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát és a piros kaliforniai paprikát. A csirkeleves-kockát forró vízben feloldjuk. Vigyázzunk a sóval, könnyű elsózni a receptet! Beleírtam az összes részt, ahol az eredeti recept sózást ír, viszont én csak a végén sóztam a biztonság kedvéért.
  2. 2 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és 6-8 percig sütjük. Áttesszük egy tálba, a lehető legtöbb zsiradékot a lábasban hagyva.
  3. A hőfokot közepesre csökkentjük, visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a maradék 1 ek. olívaolajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát és piros kaliforniai paprikát nagyjából 6-8 perc alatt. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a köményt, fűszerpaprikát, oregánót és cayenne borsot, majd 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük. Hozzáöntjük a vízben feloldott csirkeleves-kockát és a darált marhát.
  5. Belekeverjük a cukrot, és ha kóstoláskor szükségét érezzük, további sót és borsot. 15-20 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Hozzáadjuk a mazsolát. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  6. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A leveles tésztából köröket szaggatunk, és annyi tölteléket teszünk beléjük, amennyit szeretnénk. Ebben a lépésben fontos, hogy ne szeressünk több tölteléket, mint amennyit a tészta elbír. A töltelékre 1 db felezett olívabogyót teszünk.
  7. Vízzel bekenjük a leveles tészta szélét, összenyomjuk, majd villával lenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nagyjából 1,5 centi távolságot hagyva az empanadák közt.
  8. 25-35 percet sütjük az empanadákat, félidőkor megfordítva őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3360
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Argentína: Empanada
StellaF 5 recept

Ezt a receptet Viktor barátomnak dedikálom, aki mióta egyszer megkóstolta, kéri, hogy töltsem fel. Ez az egyik kedvenc nemzetközi ételem eddig, a fűszerezése egyszerűen mesés! Az erősebb ízű ételek kedvelőinek kötelező darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk