r
Nosalty Logó

Argentína: Empanada

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
StellaF
Argentína: Empanada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10103 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    6889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    495 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6325 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 5149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát és a piros kaliforniai paprikát. A csirkeleves-kockát forró vízben feloldjuk. Vigyázzunk a sóval, könnyű elsózni a receptet! Beleírtam az összes részt, ahol az eredeti recept sózást ír, viszont én csak a végén sóztam a biztonság kedvéért.
  2. 2 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és 6-8 percig sütjük. Áttesszük egy tálba, a lehető legtöbb zsiradékot a lábasban hagyva.
  3. A hőfokot közepesre csökkentjük, visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a maradék 1 ek. olívaolajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát és piros kaliforniai paprikát nagyjából 6-8 perc alatt. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a köményt, fűszerpaprikát, oregánót és cayenne borsot, majd 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük. Hozzáöntjük a vízben feloldott csirkeleves-kockát és a darált marhát.
  5. Belekeverjük a cukrot, és ha kóstoláskor szükségét érezzük, további sót és borsot. 15-20 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Hozzáadjuk a mazsolát. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  6. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A leveles tésztából köröket szaggatunk, és annyi tölteléket teszünk beléjük, amennyit szeretnénk. Ebben a lépésben fontos, hogy ne szeressünk több tölteléket, mint amennyit a tészta elbír. A töltelékre 1 db felezett olívabogyót teszünk.
  7. Vízzel bekenjük a leveles tészta szélét, összenyomjuk, majd villával lenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nagyjából 1,5 centi távolságot hagyva az empanadák közt.
  8. 25-35 percet sütjük az empanadákat, félidőkor megfordítva őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3399
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Argentína: Empanada
StellaF 5 recept

Ezt a receptet Viktor barátomnak dedikálom, aki mióta egyszer megkóstolta, kéri, hogy töltsem fel. Ez az egyik kedvenc nemzetközi ételem eddig, a fűszerezése egyszerűen mesés! Az erősebb ízű ételek kedvelőinek kötelező darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...