r
Nosalty Logó

Aranydurbincs bakonyi módra mákos metélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Aranydurbincs bakonyi módra mákos metélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Gombapaprikás

Mákos metélt

Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Gombapaprikás

Mákos metélt

Összesen 3162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Gombapaprikás

Mákos metélt

Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5457.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1006 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 3162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Hal

Gombapaprikás

Mákos metélt

Elkészítés

Hal

  1. A halat filézzük ki, majd a filékre facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
  2. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele a halfilét a bőrös felével lefelé. (a bőrös felét töröljük szárazra egy papírtörlővel mielőtt a zsiradékba helyeznénk)
  3. Ezután közepes hőmérsékleten, locsolgatva süssük kb. 10 percig, hogy a halhús kellően átsüljön és a bőre jó ropogós legyen.
  4. Tipp: A filézéskor visszamaradt csontokból főzzünk pl. egy halalaplét, melyet halleves készítéséhez fel tudunk majd használni.

Gombapaprikás

  1. A császárszalonnát vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
  2. Egy wok-ban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát, süssük pár percig, hogy színt kapjon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és szórjuk meg a pirospaprikával.
  4. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, öntsük fel a főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paprikakrémet, és főzzük pár percig hogy a szalonna puhára főjön.
  5. A tejfölt keverjük simára liszttel, és egy kevéske vízzel, majd öntsük a szalonnás gombára, és kevergetve addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön a szaftja.

Mákos metélt

  1. A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy tányérra, hogy lehűljön. (Pár pillanat elég neki, így rögtön öntsük át, mert különben megég a serpenyőben, és keserű lesz.) A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.
  2. Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, és szórjuk meg a pörkölt mákkal, majd alaposan keverjük össze.
  3. Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál mákos metéltet, kanalazzuk mellé a gombapaprikást, helyezzük rá a megsütött halfilét, és úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 435
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hal

Gombapaprikás

Mákos metélt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...