r
Nosalty Logó

Anyák napi emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Anyák napi emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

Madártej krém

Csokimáz

Díszítéshez

Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

Madártej krém

Csokimáz

Díszítéshez

Összesen 9311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

Madártej krém

Csokimáz

Díszítéshez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    431.6 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    3291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7375.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cukor
    811 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    2261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2501 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 9311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

Madártej krém

Csokimáz

Díszítéshez

Elkészítés

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

  1. Először megsütjük a piskótalapokat. 3 db 20 cm átmérőjű lapot sütünk (lila, citromsárga és zöld), és 3 db 22 cm átmérőjűt (narancs, kék, piros). A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Tortalaponként a hozzávalók (ez adagonként kéttojásos piskótának felel meg) • 1 db tojás • 1 ek. hideg víz • 50 g kristálycukor • 2.5 g vaníliás cukor • 50 g sütőporos liszt
  3. A tojást szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét a vízzel gépi habverővel habosra felverjük, hozzáadjuk a cukor felét, majd kicsit később (kb. fél perc) hozzáadjuk a cukor másik felét, vaníliás cukrot, kemény habbá verjük fel, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztes sütőport és végül az ételfestéket. Fontos, hogy az ételfestéket apránként és robotgép helyett inkább fakanállal kevergetve adjuk hozzá, amíg a kívánt színt el nem éri. A szebb szín érdekében a kék, zöld és lila piskótáknál a tojássárgáját hagyjuk el. Ha lila szín nem áll készen rendelkezésünkre, a piros és kék, míg a narancsot a piros és citromsárga festék keverékéből tudjuk elkészíteni.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és előmelegített sütőben sütjük. Én gázos tűzhelyen, takarékon, középen kb. 10 percig sütöttem egy lapot, de inkább tűpróbával győződjünk meg, hogy megsült-e a piskóta.
  5. A megsült piskótalapot rácsra tesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.

Madártej krém

  1. 6 dl tejet felteszünk főni, addig a maradék 2 dl tejet összekeverjük a pudinggal, a liszttel, a tojássárgákkal.
  2. Amikor felforrt a tej, beleöntjük folytonos keverés mellett a tojásos krémet, és sűrűre összefőzzük, gázról levéve hűlni hagyjuk, de közben még többször átkeverjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, végül a teljesen kihűlt pudingos krémmel is összekeverjük robotgép segítségével, hogy szép egynemű krémünk legyen.

Csokimáz

  1. A hozzávalókat egy kisebb lábasba tesszük, és lassú tűzön összeforraljuk, folytonos keverés mellett, majd bevonjuk vele a már kihűlt tortát.

Díszítéshez

  1. A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, mindkét méretű tortánál a középső lapot nemcsak krémmel kenjük meg, hanem megszórjuk darált dióval is.
  2. A nagyobb tortalapok összeállítási színei: narancssárga-kék-piros A kisebbé: citromsárga-zöld-lila. Mindkét torta oldalát is bevonjuk krémmel, a tetejére pedig marcipánmasszát nyújtunk. A marcipán masszából kb. 5 dkg-ot leveszünk, ebből készítjük a marcipán díszítést, melyeket ételfestékkel festünk be. A kisebb torta oldalát kekszmorzsával szórjuk be.
  3. Amikor elkészültek a torták, egymásra helyezzük őket, nem teljesen középre, hanem inkább a szélére. Ahhoz, hogy a két torta ne csússzon el, fontos, hogy a második megfelelően legyen rögzítve. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy hurkapálcát (ehhez a méretű tortához elég 3 db) beleszúrunk az alsó tortába, háromszög alakban, ahová kb. kerül a következő torta, majd 1-2 cm-t ráhagyunk, és levágjuk. Erre még kell szabnunk kartonból egy a felső tortánál kisebb átmérőjű lapot, amelyet bevonunk frissen tartó fóliával. Az alsó lapot bekenjük pici krémmel, ráhelyezzük a kartont, majd a következő tortalapot. Ezek után tetejüket és a nagyobb torta oldalát is csokimázzal vonjuk be.
  4. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap saját készítésű marcipán rózsával, pöttyökkel, szívekkel és masnival díszítjük. A marcipán motívumokat érdemes a tortakészítés napján megcsinálni, hogy az ételfesték megszáradjon rajta. Ezen kívül rakhatunk még rá kandírozott virágot és nyomózsák segítségével vajkrém díszt is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4293
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Ajánló

A marcipán motívumok elkészítéséhez segítséget találtok a neten, a tortasuli 11. rovatában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámnak készítettem anyák napjára, mert szerettem volna valami személyeset adni neki. Virág és bon-bon helyett, csak úgy, saját elképzelés alapján leptem meg ezzel a tortával.

Hozzávalók

Szivárvány piskóta hozzávalói (6 db kerek tortaformához)

Madártej krém

Csokimáz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...