r
Nosalty Logó

Angus bélszín mustármártással és sült polentával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Angus bélszín mustármártással és sült polentával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mustármártáshoz

A polentához

1443
Kalória
58.6g
Fehérje
58.4g
Szénhidrátok
105.9g
Zsír
378g
Víz
249.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
9.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mustármártáshoz

A polentához

Összesen 1443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mustármártáshoz

A polentához

Összesen 5772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mustármártáshoz

A polentához

Összesen 145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    378 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 1443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.2 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9503.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    4371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 5772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
  2. Vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe jöhet a vaj. Közepesnél valamivel nagyobb lángon kezdjük a hús sütését. Oldalanként egy-egy perc elég, közben kézzel óvatosan nyomkodjuk a húst, hogy az esetleg alákerült levegőt eltávolítsuk, de kellően gyengéden ahhoz, hogy elkerüljük az értékes nedvek kimasszírozását. Az 1-1 perc letelte után a húsokat sózzuk, és újabb 1-1 perc jön.
  3. Mindeközben előmelegítjük a sütőt 50-60 fokra, és a húsokat alufóliával lefedett tepsiben a sütőbe tesszük 4-5 percre.
  4. A mártáshoz az alaplevet összekeverjük a tejszínnel és a fehérborral, folyamatosan kevergetve a negyedére sűrítjük (ez eléggé időigényes, érdemes előre elkészíteni). Hozzáadjuk a mustárt, a mézet és a kurkumát, jól összekeverjük.
  5. A polenta készítésekor az olajat a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
  6. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
  7. Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 12 perc

Igazi argentin alapanyagból nem minden nap dolgozhat az ember, nagy tisztelettel álltam hát neki a 2,5 kilós, egy darabból álló húsnak, csomót méricskéltem szeletelés előtt, nehogy elszúrjam már az elején. Mivel nem otthon készítettem az ételt, a mustármártáshoz nem volt saját alaplevem, így a balatonszemesi Kistücsökben érdeklődtem, vehetek-e tőlük egy literrel, és szerencsére kaptam is. A polenta receptjét a Gordon Ramsay's Secret c. könyvben találtam. A bélszín sütésekor ez alkalommal a Bűvös szakács instrukcióit követtem, a mustármártást szintén egy ott olvasott leírás ihlette. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!