r
Nosalty Logó

Ananászos túrótorta Haidy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Ananászos túrótorta Haidy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Piskótához

Díszítéshez

Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Piskótához

Díszítéshez

Összesen 8545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Piskótához

Díszítéshez

Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275 g

Zsír

  • Összesen
    424.9 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15637.5 g
  • Cink
    2612 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2979 mg
  • Vas
    2018 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    4964 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3484.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3532 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    253 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    1572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 8545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Töltelékhez

Piskótához

Díszítéshez

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amit előtte leszitáltunk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában (26 cm) megsütjük 180 fokon kb. 40 perc, vagy tűpróbáig.
  2. A krémhez a túrót a porcukorral, citromhéjjal, vaníliacukorral, zselatinfixszel összekeverjük, majd a kemény habbá felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük.
  3. Az ananászdarabokat, amiket előtte még jobban felkockáztunk, hogy ne legyenek nagyok, hozzákeverjük a töltelékhez.
  4. Megfőzzük a pudingot az ananászlében sűrűre.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és elkezdjük a töltelékkel megtölteni, méghozzá rétegelve, 2 habzsák segítségével, egyikben a puding lesz, a másikban a túrótöltelék. Körkörösen visszük fel a töltelékeket egy sor túrótöltelék, egy sor puding, amíg be nem fedi a piskótát, rárakjuk a másik tészta lapot, és azt is ugyanúgy megtöltjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot.
  6. Mivel a túrótöltelékből több van, így a végén az egész tortát körbekenjük.
  7. Hűtőben 2 órán át pihentetjük, majd a felvert zselatinfixszes tejszínnel és az ananász-körszeletekkel díszítjük.
  8. Azért választottam a körszeleteket, mert abból több fajta mintát-ábrát vagy éppen számokat lehet kivágni, és mutatósabb.
  9. Remélem, tetszett a recept, nálunk nagy sikere volt az improvizált ananászos túró tortának.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 903
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógorom azt mondta, hogy lepjem meg a húgomat egy különleges tortával szülinapjára. Arra gondoltam, csinálok valamit, amit még soha eddig. Tudtam, hogy mindnyájan szeretik az ananászt, így ezt találtam ki. Nagy sikere volt a végeredménynek, mindenkinek ízlett, és nekem ennyi elég volt a sikerhez.

Hozzávalók

Töltelékhez

Piskótához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...