r
Nosalty Logó

Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

díszítés

Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

díszítés

Összesen 4787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

díszítés

Összesen 305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 4787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük, és várunk kb. 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson. (A tej tetején halványbarna hab képződjön.)
  2. Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk. (Nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz.) A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  3. Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta kb. a forma kétharmadáig érjen.
  4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és a fánkokat kb. 10 perc alatt halványbarnára sütjük.
  5. A megsült fánkokat olvasztott csokoládéval és/vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :) Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21762
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Ajánló

Díszítéshez tetszőlegesen, mindenki saját ízlése szerint használhat a következő alapanyagok közül: cukormáz, olvasztott csokoládé, csokireszelék, cukorgyöngyök, jégcukor, színes tortadara, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ellenállhatatlanul finomak és csodásak is ezek a fánkok, viszont korántsem tartozik a kalóriaszegény édességek sorába. De néha muszáj bűnözni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...