r
Nosalty Logó

Almás túrótorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Almás túrótorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel megfuttatjuk.
  3. Az összes hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Kerekre nyújtjuk és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon félig megsütjük: kivilágosodik és keményedik.
  6. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  7. Hidegen ráterítjük az almapürét, majd a túrótölteléket.
  8. Előmelegített sütőben közepes lángon lassan megsütjük.
  9. Almapüré elkészítése:
  10. Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
  11. A vajjal, cukorral és fahéjjal pürévé főzzük.
  12. Túrótöltelék elkészítése:
  13. A túrót a cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük.
  14. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom levét és a fahéjat, jól elkeverjük.
  15. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet.
  16. Végül apránként a tojások kemény habbá vert fehérjét is hozzáadjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 47864
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 02.

Ajánló

Az almapüré bármilyen savanykás, sűrű dzsemmel helyettesíthető, amelyet olvasztott vajon átforralunk és esetleg kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ez utóbbit az eredeti recept is ajánlja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás túrótorta 2.
Harmathy Ildikó 313 recept

A Szakácsok könyvében található fantasztikus tortát átkreáltam kicsit mindennapi használatra. Nagyra értékelem a profik hihetetlen teljesítményét, le a kalappal, de itthon az ember mégsem vacakolhat fél napot a sütivel, amit aztán Vilmos és csapata pár perc alatt befal. Ahogy Balázs szokta mondani a piacon a sörrel kapcsolatban: betartjuk az ár-érték arányt. Ő úgy érti, hogy Sopronit iszik Stella helyett, mert szerinte a Soproni árát még megéri a hatás, annál többet nem érdemes adni egy sörért, amikor az eredmény úgyis ugyanaz. Jó, nem úgy értem, hogy az én sütim ugyanolyan jó (pláne szép!), mint a könyvben, hanem úgy értem csupán, hogy ennél több időt nem bírok arra áldozni, hogy sütivel kényeztessem csemetéimet. Majd egyszer elviszem egy (francia) cukrászdába, ott megkóstolhatja (megnézheti) az igazit! Persze félre se értsetek: az alma-túró összhang ebben a kreációban is rendkívül kellemes! A szezámmagot azért tettem a tésztába, hogy fokozzam a tápértéket.

Hozzávalók

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...