r
Nosalty Logó

Almás-túrós párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Almás-túrós párna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.5 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékkel kezdünk, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. Rögtön megöntözzük a citromlével, majd egy közepes méretű lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt és felforraljuk.
  2. 3 ek hidegvízben simára keverjük a pudingport, majd az almához öntjük és folyamatosan kevergetve kb. 1 perc alatt besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tésztához egy mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Munkalapra borítva átgyúrjuk az egészet.
  4. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  5. Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, így összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.
  6. A tojást kettéválasztjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalapok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek almatölteléket rakunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat - 1 cm-es távolságokban - 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat átrakosgatjuk a tepsibe, és tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
  7. Kb. 20 perc alatt sül meg, tepsiben hagyjuk (langyosra) hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4643
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombat délutáni uzsonnára készítettem el ezeket a kis helyes almás párnácskákat. Gondoltam marad belőlük vasárnap reggelire is! Tévedtem ... A recept Lajos Maritól származik.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...