Almás krémes vaníliás krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az almás piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
42g rétesliszt152 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
11 kcal
-
233g alma109 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A vaníliás krémhez
A csokoládémázhoz
-
25g csokoládé137 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
1163
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az almás piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
68 kcal
-
1400g alma655 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A vaníliás krémhez
A csokoládémázhoz
-
150g csokoládé819 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
6977
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az almás piskótához
-
8.1g tojás10 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
7.4g rétesliszt27 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
41.2g alma19 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A vaníliás krémhez
-
14.7g tej8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
A csokoládémázhoz
-
4.4g csokoládé24 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
205
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1151 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 240.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1163
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 380.4 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6906 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1869 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 2656 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 832.1 g
-
Cukor 475 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1445.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 813 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1689 micro
Összesen
6977
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Az almás piskótához
-
5 db tojás
-
18 dkg porcukor
-
25 dkg rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 közepes db alma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 kávéskanál fahéj
A vaníliás krémhez
-
5 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg vaj
A csokoládémázhoz
-
150 g csokoládé
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Az almás piskótához
- Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük.
- Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
- 5 tojást a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az olajat, meleg vizet és a sütőporos lisztet.
- Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, hogy egyenlően legyen a piskóta.
- Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát.
- A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
- A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy nagyobb tálcára, így fölkerül az almás réteg.
- Rásimítjuk a krémet.
- Az olajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 372
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 96
- Össznézettség: 120074
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Ajánló
Én az almát durvára reszelem, és összekeverem a fahéjjal, vaníliás cukorral, citromlével. Az almát elsimítva a tepsin elősüthetjük, és ezután öntsük rá a piskótát,így is nagyon finom. Még kicsavarni sem kell az almát, mert a lé elsül. Nagyon finom így! Elkészíthetjük úgy is, hogy az almát vékony szeletekre vágjuk, megöntözzük citromlével, megszórjuk fahéjjal és vaníliás cukorral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
helena26
458 recept
Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Almás sütemény bármikor, bármilyen formában jöhet. Ugyanezt elkészítettem mákos piskótával krém nélkül, csokoládéval bevonva szintén fenséges. Piskótába nem kakaót, hanem darált mákot kell keverni.