r
Nosalty Logó

Almás krémes vaníliás krémmel

4,7

3 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Almás krémes vaníliás krémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

1163
Kalória
14.9g
Fehérje
138.7g
Szénhidrátok
63.4g
Zsír
240.9g
Víz
205.8g
Koleszterin
9.9g
Rost
79.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 6977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Az almás piskótához

  1. Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük.
  2. Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
  3. 5 tojást a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az olajat, meleg vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, hogy egyenlően legyen a piskóta.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát.
  6. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
  7. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy nagyobb tálcára, így fölkerül az almás réteg.
  8. Rásimítjuk a krémet.
  9. Az olajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Almás sütemény bármikor, bármilyen formában jöhet. Ugyanezt elkészítettem mákos piskótával krém nélkül, csokoládéval bevonva szintén fenséges. Piskótába nem kakaót, hanem darált mákot kell keverni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!