Almás-diós csavart
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
3 kcal
-
31g tej18 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g vaj45 kcal
Töltelék
-
25g dió164 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g rum2 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g alma23 kcal
Kenéshez
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
Töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g rum14 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
400g alma187 kcal
Kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
4382
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
3g vaj22 kcal
Töltelék
-
12.1g dió79 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
24.3g alma11 kcal
Kenéshez
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 191.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3133.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 1529 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.1 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 490.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
Összesen
4382
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
5 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál fahéj
-
2 közepes db alma
Kenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt kevés cukorral 0,5 dl langyos tejben felfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalóját, a vaj, a tej és a tojás kivételével egy tálba tesszük, és összekeverjük. Majd beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, és hozzáadagoljuk a maradék langyos tejet is. Alaposan átdagasztjuk, majd 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
- Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú, 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a diós-almás töltelékkel, majd erre rászórjuk a fahéjat.
- Gondolatban, hosszanti irányba 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd balról a középső részre hajtjuk a tésztát, és erre rá a jobb oldali tészta darabot. Egy éles késsel 2,5 cm széles csíkokra vágjuk, a két végénél fogva ellentétes irányba kétszer megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, egymástól egy kicsit távolabb. Tetejét megkenjük a tejjel átkevert tojássárgájával.
- 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltelék
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével, majd rászórjuk a vaníliás cukrot, és állni hagyjuk 10-15 percet.
- Ha levet eresztett, összekeverjük a cukros, citromhéjas, rumos dióval. Ha túl leves lenne, akkor adhatunk hozzá még diót, de csak annyit, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
Kenéshez
- A tojássárgáját lazán elkeverjük a tejjel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7089
- Feltöltés dátuma: 2015. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyon finom kelt tészta, akár reggelire, tízóraira, uzsonnára... vagy csak ÚGY... Ebből a mennyiségből 16 db lesz.