r
Nosalty Logó

Almás csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

1109
Kalória
21.9g
Fehérje
157.2g
Szénhidrátok
45.5g
Zsír
226g
Víz
100.9g
Koleszterin
11g
Rost
46.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    904 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 4441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
  3. 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
  4. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
  5. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
  6. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
  7. 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Jól esik egy bögre meleg tej mellé a hideg őszi estéken. A tésztája pedig nagyon finom és puha.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!