Almás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g rétesliszt455 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g tej35 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
250g alma117 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A nyújtáshoz
-
5g finomliszt18 kcal
A csigák kenéséhez
-
35 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1109
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A nyújtáshoz
-
20g finomliszt73 kcal
A csigák kenéséhez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4441
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
23.3g rétesliszt85 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
46.6g alma22 kcal
-
4.7g dió30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A nyújtáshoz
-
0.9g finomliszt3 kcal
A csigák kenéséhez
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
207
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 226 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1109
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 182.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2564.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.9 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 904 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
4441
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg rétesliszt
-
2 dkg élesztő
-
5 dkg cukor
-
2.5 dl tej
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
9 dkg vaj
-
1 db tojás
-
5 db alma
-
10 dkg dió
-
4 kávéskanál fahéj
A nyújtáshoz
-
2 csapott ek finomliszt
A csigák kenéséhez
-
2 ek napraforgó olaj
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
- A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
- 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
- Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
- A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
- A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
- 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 43336
- Feltöltés dátuma: 2009. október 17.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Jól esik egy bögre meleg tej mellé a hideg őszi estéken. A tésztája pedig nagyon finom és puha.