Alfredos lazac farfalléval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
A lazac pácolásához
A lazac sütéséhez
-
4g olívaolaj35 kcal
Az Alfredo szószhoz
-
40g vaj287 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
75g parmezán sajt294 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
75g farfalle278 kcal
A tészta mártásához
-
10g szárított gomba30 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1843
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
A lazac pácolásához
A lazac sütéséhez
-
8g olívaolaj71 kcal
Az Alfredo szószhoz
-
80g vaj574 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
150g farfalle557 kcal
A tészta mártásához
-
20g szárított gomba59 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3685
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
A lazac pácolásához
A lazac sütéséhez
-
0.6g olívaolaj5 kcal
Az Alfredo szószhoz
-
5.9g vaj43 kcal
-
29.7g habtejszín87 kcal
-
11.1g parmezán sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
11.1g farfalle41 kcal
A tészta mártásához
-
1.5g szárított gomba4 kcal
-
12.6g koktélparadicsom2 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Összesen
275
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 140 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3607.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1092 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 1060 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 374 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 619 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 1011 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
1843
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 138.3 g
Zsír
-
Összesen 280 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7214.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 2184 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 2119 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 748 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 1239 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 2022 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 1276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
3685
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 325 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
A lazac pácolásához
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A lazac sütéséhez
-
1 ek olívaolaj
Az Alfredo szószhoz
-
8 dkg vaj
-
4 dl habtejszín
-
15 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tésztához
-
15 dkg farfalle
A tészta mártásához
-
10 db koktélparadicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A lazac pácolásához
- A lazacokat bepácoljuk, félretesszük.
- Elkészítjük az Alfredo szószt, félretesszük, és melegen tartjuk.
- Megfőzzük a farfalle tésztát, szintén félretesszük, és melegen tartjuk.
- A tészta mártásához előveszünk egy serpenyőt, és 2 ek olívaolajat felforrósítunk benne.
- Rádobjuk a hagymát, dinszteljük 5 percig.
- Belerakjuk a vargányát, elfőzzük a keletkező levet.
- Rászórunk kakukkfüvet, oregánót, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
- Beledobjuk a paradicsomokat, és készre sütjük kb. 5 perc alatt.
- Erre ráöntjük a farfalle tésztát, és átforgatjuk, félrerakjuk.
- Egy serpenyőben 1ek olívaolajat felhevítünk, és a lazacszeleteket mindkét oldalukon kb. 2-3 percig sütjük. Ha bőrös a lazac, akkor avval a felével kezdjük a sütést.
- Két tányért előveszünk, mindkét tányérra teszünk egy-egy adag tésztát, a tetejükre egy-egy szelet lazacot, és mind a kettőre ráöntünk Alfredó szószt ízlés szerint, és megszórjuk egy kis frissen őrölt színesborssal.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15069
- Feltöltés dátuma: 2009. március 22.
Ajánló
Helyben, frissen melegen ajánljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Halas fogást szerettünk volna készíteni, tésztával, lehetőleg nem a szokásos paradicsomszószos változatot akartuk. Nézelődtünk, gondolkodtunk, vitáztunk, de a konyha egyben maradt...:) Még. Ez lett belőle. pH besorolás: közepesen savasít