r
Nosalty Logó

Alfredos lazac farfalléval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Alfredos lazac farfalléval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 1843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 3685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3607.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    619 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    1239 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 3685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Elkészítés

A lazac pácolásához

  1. A lazacokat bepácoljuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük az Alfredo szószt, félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Megfőzzük a farfalle tésztát, szintén félretesszük, és melegen tartjuk.
  4. A tészta mártásához előveszünk egy serpenyőt, és 2 ek olívaolajat felforrósítunk benne.
  5. Rádobjuk a hagymát, dinszteljük 5 percig.
  6. Belerakjuk a vargányát, elfőzzük a keletkező levet.
  7. Rászórunk kakukkfüvet, oregánót, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  8. Beledobjuk a paradicsomokat, és készre sütjük kb. 5 perc alatt.
  9. Erre ráöntjük a farfalle tésztát, és átforgatjuk, félrerakjuk.
  10. Egy serpenyőben 1ek olívaolajat felhevítünk, és a lazacszeleteket mindkét oldalukon kb. 2-3 percig sütjük. Ha bőrös a lazac, akkor avval a felével kezdjük a sütést.
  11. Két tányért előveszünk, mindkét tányérra teszünk egy-egy adag tésztát, a tetejükre egy-egy szelet lazacot, és mind a kettőre ráöntünk Alfredó szószt ízlés szerint, és megszórjuk egy kis frissen őrölt színesborssal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15058
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 22.

Ajánló

Helyben, frissen melegen ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halas fogást szerettünk volna készíteni, tésztával, lehetőleg nem a szokásos paradicsomszószos változatot akartuk. Nézelődtünk, gondolkodtunk, vitáztunk, de a konyha egyben maradt...:) Még.  Ez lett belőle. pH besorolás: közepesen savasít

Hozzávalók

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...