Áfonyás répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Torta tésztája
-
27g sárgarépa10 kcal
-
17g dió109 kcal
-
113 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
33g görög joghurt34 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g áfonya14 kcal
Tetejére
Összesen
618
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Torta tésztája
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
120g gyümölcscukor442 kcal
-
120g szőlőmagolaj1061 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g áfonya86 kcal
Tetejére
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
12g menta8 kcal
Összesen
3709
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Torta tésztája
-
12g sárgarépa4 kcal
-
7.5g dió49 kcal
-
51 kcal
-
33 kcal
-
9g szőlőmagolaj79 kcal
-
15g görög joghurt15 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
11.2g áfonya6 kcal
Tetejére
-
3.7g fehér csokoládé20 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
7.5g áfonya4 kcal
-
0.9g menta1 kcal
Összesen
276
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1985 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
618
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.2 g
Zsír
-
Összesen 238.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2839 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 1519 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367 g
-
Cukor 189 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 452.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1430 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11911 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1400 micro
Összesen
3709
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Torta tésztája
-
10 dkg dió
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
12 dkg gyümölcscukor
-
120 ml szőlőmagolaj
-
200 ml görög joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál fahéj
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 kávéskanál gyömbérpor
-
1 teáskanál kardamom
-
1 csipet szegfűszeg
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 db tojás
-
15 dkg áfonya
Tetejére
-
5 dkg fehér csokoládé
-
1 tk vaj
-
10 dkg áfonya
-
1 marék menta
Elkészítés
Torta tésztája
- A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük (én egy vastagabb reszelőt használtam).
- Hozzákeverjük a többi folyadékot: tojást, joghurtot, olajat.
- A diót ledaráljuk (akár egy kicsit durvábbra is), és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd összevegyítjük a folyékonnyal. Végül beleforgatjuk a friss áfonyát is.
- Egy 22 cm-es, kivehető aljú tortaforma alját és oldalát is beborítjuk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
- 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk fóliával.
Tetejére
- Mikróban a vajat és a fehér csokit fél-fél perc alatt megolvasztjuk, csak annyira, hogy kenhető legyen.
- A csokit elkenjük a torta tetején, és friss áfonyaszemekkel, illetve friss mentalevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x22x10
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1531
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Először egy bulira sütöttem muffinformában, majd a nagy sikerre való tekintettel tortaként, barátnőmet leptem meg vele.