r
Nosalty Logó

Áfonyás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 3709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11911 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 3709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Torta tésztája

Tetejére

Elkészítés

Torta tésztája

  1. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük (én egy vastagabb reszelőt használtam).
  2. Hozzákeverjük a többi folyadékot: tojást, joghurtot, olajat.
  3. A diót ledaráljuk (akár egy kicsit durvábbra is), és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd összevegyítjük a folyékonnyal. Végül beleforgatjuk a friss áfonyát is.
  4. Egy 22 cm-es, kivehető aljú tortaforma alját és oldalát is beborítjuk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
  5. 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk fóliával.

Tetejére

  1. Mikróban a vajat és a fehér csokit fél-fél perc alatt megolvasztjuk, csak annyira, hogy kenhető legyen.
  2. A csokit elkenjük a torta tetején, és friss áfonyaszemekkel, illetve friss mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1531
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás répatorta
Évi néni 1830 recept

Először egy bulira sütöttem muffinformában, majd a nagy sikerre való tekintettel tortaként, barátnőmet leptem meg vele.

Hozzávalók

Torta tésztája

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...