Áfonyás madárbegy saláta szarvaskarajjal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
80g szarvashús96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
2g olívaolaj21 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
30g madársaláta6 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
10g alma5 kcal
-
15g sárgarépa5 kcal
-
15g zeller5 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
10g almalé5 kcal
-
8g barna cukor30 kcal
-
15g áfonya9 kcal
-
26g bagett71 kcal
Összesen
293
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g szarvashús960 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g madársaláta63 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g alma47 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
150g zeller54 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g almalé46 kcal
-
80g barna cukor304 kcal
-
150g áfonya86 kcal
-
260g bagett712 kcal
Összesen
2935
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
34.5g szarvashús41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
12.9g madársaláta3 kcal
-
4.3g paradicsom1 kcal
-
4.3g alma2 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
6.5g zeller2 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
4.3g almalé2 kcal
-
3.4g barna cukor13 kcal
-
6.5g áfonya4 kcal
-
11.2g bagett31 kcal
Összesen
126
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 474 micro
-
β-karotin 1166 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 257 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
293
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.9 g
Zsír
-
Összesen 98.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5655.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2393 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.2 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1630.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2571 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 4743 micro
-
β-karotin 11664 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
2935
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 503 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 111 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek almaecet
-
3 ek olívaolaj
-
50 g vaj
-
300 g madársaláta
-
100 g paradicsom
-
100 g alma
-
150 g sárgarépa
-
150 g zeller
-
50 g vöröshagyma
-
100 ml almalé
-
80 g barna cukor
-
150 g áfonya
-
20 szelet bagett
Elkészítés
- A csontozott vadkarajt felszeleteljük (40 g/db) sózzuk, borsozzuk. Hevített olívaolajban mindkét oldalát erős lángon kérgesre sütjük kb. 1,5 perc/oldal, és félretéve fólia alatt pihentetjük.
- A már használt serpenyőbe 1 ek barna cukrot karamellizálunk, és hozzáadjuk a reszelt zöldségeket. Kevés vajat hozzáadva sóval, borssal üvegesre pirítjuk, majd 2 cm vastagra szeletelt bagettekre halmozzuk. Enyhén rálapítjuk a kenyerekre, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Egy kis forralóban a maradék cukrunkat az almalével sziruppá főzzük, és tűzről levéve belerakjuk az áfonyákat, és hagyjuk, hogy átjárja a cukros szirup.
- A paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd tálba téve hozzáadjuk a tisztított, mosott madárbegysalátát. Olajból ecetből készítünk egy vinaigrettet (salátaöntetet), majd átforgatjuk benne a salátát.
- Tálaláskor tányér közepére tesszük a zöldséges pirítósokat, és betakarjuk 2 szelet hússal. Köré halmozzuk a marinált salátát, majd a szirupban áztatott áfonyával és a pirosas színű sziruppal dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4837
- Feltöltés dátuma: 2013. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
A vadat helyettesíthetjük kacsamellre vagy egyéb szeletben süthető húsra...